Reštauráciu Družba v Uherskom Brode už pravdepodobne neotvoria

NETKY.SK • 27 Február 2015, 15:10 • 2 min
Reštauráciu Družba v Uherskom Brode už pravdepodobne neotvoria

UHERSKÝ BROD - Reštauráciu Družba v českom meste Uherský Brod, kde 63-ročný muž v utorok zastrelil osem ľudí, už nechce jej prevádzkovateľ otvoriť. Informoval o tom dnes Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Miestni obyvatelia sa netaja tým, že by do Družby viac ísť nechceli. "Myslím, že sa teraz budú báť chodiť do akejkoľvek reštaurácie," uviedla jedna z miestnych žien.

Aj Pavel Karlík, ktorý reštauráciu Družba viedol ostatných deväť rokov, si chcel pôvodne nechať na rozhodovanie o osude reštaurácie týždeň. Teraz podľa ČRo názor zmenil. Dôvodom je otrasný zážitok, s ktorým sa len ťažko vyrovnáva.

 

"Videl som staršieho človeka s fúzmi, s napriahnutou rukou, v ktorej mal krátku zbraň a strieľal smerom k hosťom. Tak som padol na kolená, po kolenách som došiel do kuchyne, tam boli dve kuchárky. Vstal som a hovorím, aby okamžite utiekli. Medzitým sa stále ozývali výstrely," spomínal na tragický moment prevádzkovateľ reštaurácie Pavel Karlík.

 

Jedna z kuchárok ešte stačila otvoriť dvere do prevádzkových priestorov, ktorými potom unikli niekoľkí hostia. Obyvatelia Uherského Brodu si včera uctili obete utorňajšej streľby benefičným koncertom. Honoráru sa vzdalo i trio slovenských operných spevákov La Gioia. Zisk pomôže rodinám ôsmich ľudí, ktorých páchateľ zastrelil.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies