Reštaurácie pod vodou a ďalšie originálne miesta: Magazín Time odporúča najlepšie atrakcie

NETKY.SK • 3 September 2019, 21:05 • 2 min
Reštaurácie pod vodou a ďalšie originálne miesta: Magazín Time odporúča najlepšie atrakcie

Prvé reštaurácie pod vodou v Európe, zábavný park s tematikou Hviezdnych vojen alebo múzeum digitálneho umenia v Japonsku. Renomovaný americký magazín Time vybral zoznam 100 miest po celej planéte, ktoré stoja do konca tohto roka za návštevu.

slovakia

left justify in out

Vybrané boli na základe nominácií od redaktorov, čitateľov, ale aj odborníkov z oblasti cestovného ruchu.

 

Zoznam nemá konkrétnu postupnosť, rozdelený je však na tri časti - zameriava sa na turistické atrakcie, hotely a gastronómiu.

 

Kľúčom k finálnemu výberu nebolo len to, ako je dané miesto zaujímavé, hodnotila sa aj jeho originalita, kvalita, vplyv alebo udržateľnosť.

 

Magazín turistov vyzýva napríklad k návšteve nedávno otvoreného parku Galaxy 's Edge s tematikou Hviezdnych vojen, ktorý je súčasťou kalifornského Disneylandu.

 

 

V obrovskom parku čakajú na turistov nevšedné zážitky v podobe klasických zábavných atrakcií. Preskúmať môžu tiež množstvo obchodíkov s tovarom z kultovej sci-fi ságy.

 

Značne bližšie sú dve atrakcie v Škótsku. Jednou z nich je budova Victoria & Albert múzea v Dundee, ktorá už na prvý pohľad zaujme svojou originálnou architektonickou podobou.

 

 

Expozícia je zameraná na lokálny dizajn - jeho minulosť, prítomnosť i budúcnosť. Škótsko potom zastupuje tiež paliareň whisky Macallan v Craigellachie.

 

 

Do zoznamu sa dostala prvá európska podvodná reštaurácia, ktorá sa tento rok otvorila v Nórsku a volá sa Under. Ani ona nezaujme jednoduchým konceptom, ale aj svojou architektonickou podobou.

 

 

Ďalšími originálnymi atrakciami, ktoré sa do výberu dostali, sú múzeum digitálneho umenia v Tokiu, ústredná knižnica v kanadskom Calgary, oblasť tmavej oblohy na Pitcairnových ostrovoch v južnom Pacifiku, Národné múzeum v Katare či vlani odhalená najväčšia socha na svete v Indii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies