Reštaurácia v Grécku návštevníkom naúčtovala 800 eur za bežnú večeru

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 23:13 • 2 min
Reštaurácia v Grécku návštevníkom naúčtovala 800 eur za bežnú večeru

Večera za všetky peniaze. Na takúto so svojimi priateľmi vyrazil istý americký turista na gréckom Mykonose. Za pomerne skromné ​​jedlo, ktoré tvorilo šesť kalamárov, tri šaláty a niekoľko pív im napočítali v prepočte vyše okolo 800 eur.

slovakia

left justify in out

Sumu sa hostia navyše dozvedeli, až keď dostali účet. Majiteľ reštaurácie sa po kritike bráni, že cena odráža kvalitu jedla, píše server Independent.

 

Šokovaný turista zverejnil účet na sociálnych sieťach, kde možno vidieť, že len samotné kalamáre vyšli na zhruba 600 eur.

 

Skoro 160 eur stálo šesť miestnych pív. Na portál TripAdvisor hostia podniku DK Oyster na oplátku udelili jednu hviezdičku a napísali, že ich v reštaurácii okradli a že ceny sú úmyselne zavádzajúce, aby to návštevníci nepoznali.

 

Hoci má reštaurácia celkom dobré hodnotenie, v poslednej dobe sa na ňu začínajú objavovať recenzie, ktoré tvrdia v podstate to isté - že si podnik účtuje nezmyselne vysoké sumy a hostí podvádza.

 

 

Majiteľ Dimitris Kalamaras sa ale kritike bráni s tým, že ceny sú správne, a kto na jedlo nemá, má sa uchýliť k nejakej lacnejšej variante. "Máme pochopenie pre to, keď nie je zákazník s našimi službami spokojný, hoci sa snažíme o čo možno najlepší servis," povedal pre server Daily Mail Kalamaras.

 

Nie sme kriminálnici, tvrdí majiteľ


Že ide však o pascu na turistov, je podľa neho nefér. "Ako to, že si luxusný hotel môže účtovať od 200 do 500 eur za noc, a nikoho ani nenapadne porovnávať to s penziónom? Prečo zákazník obchodu s konfekciou zaplatí za bundu 50 eur, zatiaľ čo inde by vyšla na tisíce? Takže sme všetci kriminálnici, zlodeji a zlí ľudia?," uviedol Kalamaras a dodal, že ceny jedál odráža ich kvalitu.

 

Napriek tomu sa podnik ďalšej kritike zrejme nevyhne, čím ďalej viac turistov totiž na jeho adresu uvádza, že je podvodný a že sa obsluha niekedy hosťom zdráha dať menu. Ceny navyše nie sú uvedené na porciu, ale na 100 gramov, čo mnoho zákazníkov neodhalí.

 

"Ak si niečo nemôžete dovoliť, tak namiesto toho, aby ste boli zatrpknutí, zvoľte radšej špeciálne menu, ktoré možno nebude tak uspokojivé, ale dá vám aspoň nahliadnuť do toho, čo zvyčajne podávame," odkázal Kalamaras nespokojným turistom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies