Reštaurácia v Číne účtovala zákazníkom aj poplatok za čistenie vzduchu

NETKY.SK • 15 December 2015, 06:35 • 2 min
Reštaurácia v Číne účtovala zákazníkom aj poplatok za čistenie vzduchu

PEKING - Reštaurácia vo východočínskom meste Čang-ťia-kang účtovala svojim zákazníkom poplatok za čistenie vzduchu v prevádzke. Majitelia zakúpili filtračné zariadenie pre zlepšenie ovzdušia v čase, keď oblasť zahalil v uplynulých týždňoch silný smog a viditeľnosť na niektorých miestach klesla na necelých sto metrov.

slovakia

left justify in out

Náklady však preniesla na zákazníkov bez toho, aby ich na to vopred upozornila, informovala v pondelok spravodajská stanica BBC.


Keď sa zákazníci ozvali, miestne úrady zakročili a majiteľom povedali, že ide o nezákonný poplatok. Keďže zákazníkom nedali na výber, či chcú počas pobytu v reštaurácii dýchať prečistený vzduch, nemôžu ho predávať ako tovar a účtovať im ho.


Na medializované rozhodnutie reagovali Číňania na sociálnych sieťach. Viacerí uviedli, že by radi za čistejší vzduch zaplatili. "Problém nie je zaplatiť," napísal jeden z nich. "Problém je byť informovaný vopred a získať súhlas (zákazníka)".

 

Uvedená reštaurácia účtovala za filtrovaný vzduch na osobu jeden jüan, čo predstavuje 0,14 eura.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona