Respekt: Vo Švajčiarsku zadržali českého europoslanca spolu s troma Slovákmi

NETKY.SK • 4 December 2015, 16:37 • 2 min
Respekt: Vo Švajčiarsku zadržali českého europoslanca spolu s troma Slovákmi

ZÜRICH - Českého europoslanca Miloslava Ransdorfa zadržala švajčiarska polícia. Informuje o tom dnes internetová stránka českého týždenníka Respekt. Ransdorf sa podľa zistení Respektu od štvrtka neozval nikomu zo svojich kolegov, do svojej pražskej kancelárie neprišiel ani dnes, ako plánoval.

slovakia

left justify in out

Informáciu o zatknutí Ransdorfa pre Respekt potvrdila zürišská polícia. "Potvrdzujeme, že bol zatknutý tento muž. Vypočuli sme ho spolu s ďalšími troma mužmi zo Slovenska. Potom sme ho odovzdali štátnemu zástupcovi," uviedla hovorkyňa zürišskej polície Judith Hoedlová. V jednej z zürišských bánk mala polícia zadržať skupinu ľudí, ktorí sa údajné snažili na falošné doklady získať väčšiu sumu peňazí, píše český týždenník.

 

Čo má zadržanie týchto osôb s prípadom Ransdorfa spoločné, zatiaľ nie je jasné. Ďalšie informácie o tom, čo sa stalo a v akej záležitosti ho vypočúvali, polícia neuviedla. Hovorkyňa českého policajného prezidenta Jana Macalíková uviedla len to, že česká polícia spolupracuje so švajčiarskou stranou ohľadne pokusu o podvod, na ktorom sa mal podieľať aj český občan. K informácii dosiaľ neposkytlo vyjadrenie ani české ministerstvo zahraničných vecí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies