Republiková rada organizácie Most-Híd IDEA zvolila novú predsedníčku

NETKY.SK • 26 Február 2015, 10:51 • 2 min
Republiková rada organizácie Most-Híd IDEA zvolila novú predsedníčku

BRATISLAVA - Členky organizácie IDEA, ktorá je ženskou organizáciou strany Most-Híd, si na volebnej Republikovej rade zvolili nové vedenie a schválili rámcový program na rok 2015.

slovakia

left justify in out

Za predsedníčku zvolili Irén Sárközy, ktorá členkám predstavila svoju víziu pre organizáciu. Témy, ktorým sa v nadchádzajúcom roku IDEA bude venovať, sú napríklad boj proti násiliu na ženách, rovnaké mzdy pre ženy či rovnosť žien a mužov v politike aj v hospodárskej oblasti. Irén Sárközy sa v minulom roku zúčastnila na niekoľkých stretnutiach ženskej organizácie Európskej ľudovej strany (EPP Women) a aj z týchto stretnutí chce čerpať inšpiráciu do ďalšieho fungovania organizácie.


Ďalšími členkami predsedníctva sa stali Zuzana Csadyová, Ľubica Kováčová, Petra Nagyová-Džerengová, Magda Tárnoková a Andrea Vitkóová. Nové predsedníctvo navrhlo rámcový program na rok 2015, ktorý bol jednohlasne schválený účastníčkami Republikovej rady.


IDEA je ženskou organizáciou strany Most-Híd, ktorá bola založená v júni 2013 a vytvára fórum pre všetky aktívne ženy. V roku 2015 bude organizácia IDEA organizovať množstvo aktivít vrátane Občianskeho salónu, ktorý sa bude venovať ženám v politike. V roku 2014 sa IDEA stala aj členom ženskej organizácie Európskej ľudovej strany (EPP Women).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies