Republiková rada Mosta-Híd dorokovala, výsledky zatiaľ neprezradila

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 20:51 • 2 min
Republiková rada Mosta-Híd dorokovala, výsledky zatiaľ neprezradila

BRATISLAVA - Republiková rada Mosta-Híd dorokovala, predstavitelia strany nepovedali, či sa rozhodli z koalície odísť, alebo v nej zostať. Išli informovať najskôr koaličných partnerov Smer-SD a SNS.

slovakia

left justify in out

"Najskôr ideme informovať partnerov. Nebudem im to odkazovať cez vás," povedal novinárom pri odchode na Úrad vlády SR predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Keď sa vráti, bude informovať na tlačovej konferencii.

 

Republiková rada Mosta-Híd mala rozhodnúť o tom, či strana zostane v koalícii, alebo z nej odíde. Časť strany bola pri príchode na rokovanie za odchod, časť chcela zostať. Niektorí hovorili, že ak strana v koalícii zostane, odídu.

 

Odchod z koalície žiadal poslanec Národnej rady SR František Šebej, ktorý by mal v prípade zotrvania v koalícii odísť. V súvislosti s odchodom sa spomínajú aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, štátny tajomník ministerstva práce Ivan Švejna, poslanec NR SR Peter Kresák. Odchod pripúšťal aj štátny tajomník rezortu obrany Róbert Ondrejcsák.

 

Viacerí hovorili, že odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), ktorý Most-Híd žiadal, už nemusí stačiť na upokojenie situácie. Kaliňák mal podľa nich odísť skôr.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona