Republikánsky senátor Marco Rubio oznámil svoju prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 18:06 • 2 min
Republikánsky senátor Marco Rubio oznámil svoju prezidentskú kandidatúru

MIAMI - Do boja o prezidentskú kandidatúru sa dnes zapojil v poradí tretí republikán - americký hispánsky senátor Marco Rubio.

slovakia

left justify in out

Rubio zastupuje v americkom Senáte štát Florida, kde sa v roku 1971 narodil do rodiny kubánskych emigrantov. V predchádzajúcich prezidentských voľbách v roku 2016 bol jedným z potenciálnych kandidátov na viceprezidenta republikánskeho kandidáta Mitta Romneyho. 
     

V oznámení svojej prezidentskej kampane sa 43-ročný Rubio označil za politika budúcnosti Spojených štátov. Svoju potenciálnu hlavnú súperku z radov demokratov, bývalú šéfku diplomacie USA Hillary Clintonovú, označil za "líderku z minulosti". 
     

Rubio svoju kandidatúru oznámil prostredníctvom konferenčného hovoru so svojimi kľúčovými sponzormi. Na dnes večer má naplánovaný míting so svojimi priaznivcami v Miami. 
     

Marco Rubio je v poradí tretím republikánom, ktorý oznámil svoju kandidatúru. Predbehli ho už dvaja kolegovia zo Senátu Ted Cruz a Rand Paul. V Republikánskej strane by sa postupne mohli objaviť až dve desiatky potenciálnych uchádzačov.
     

Všeobecne sa očakáva, že čoskoro ohlásia svoju kandidatúru bývalí republikánski guvernéri Floridy, respektíve Wisconsinu - Jeb Bush a Scott Walker.
     

Zložitý proces primárok, z ktorých napokon vzíde republikánsky kandidát, sa začne v januári budúceho roku. Samotné prezidentské voľby sa uskutočnia 8. novembra 2016. Očakáva sa, že víťazný republikánsky kandidát v nich bude čeliť Clintonovej ako predpokladanej nominantke demokratov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies