Republikánsky šéf Snemovne reprezentantov: Obama nepresvedčil

NETKY.SK • 10 September 2013, 18:20 • 2 min
Republikánsky šéf Snemovne reprezentantov: Obama nepresvedčil

WASHINGTON - Predseda americkej Snemovne reprezentantov John Boehner dnes povedal, že Američania nie sú naklonení postoju prezidenta USA Baracka Obamu k Sýrii a šéf Bieleho domu ich musí väčšmi presvedčiť.

slovakia

left justify in out

Boehner sa na tlačovej konferencii vyjadril k Obamovnu plánovanému prejavu k národu s tým, že Biely dom ľudí nepresvedčil a Američania si názor prezidenta neosvojili - "nekúpili to". Republikánsky politik tiež uviedol, že je vzhľadom na aktérov skeptický v súvislosti s ruským plánom, aby Sýria odovzdala chemické zbrane pod medzinárodnú kontrolu, informovala agentúra Reuters.

Šéf prezidentskej kancelárie a Obamov poradca Denis McDonough demokratickým zákonodarcom v Snemovni reprezentantov povedal, že teraz je pre Sýriu skôr prioritou diplomacia než vojenská akcia. Člen Snemovne reprezentantov Gene Green po stretnutí s McDonoughom skonštatoval, že počkajú a uvidia, ako sa to s návrhom na odovzdanie chemických zbraní bude vyvíjať. Dodal, že dostal od voličov e-maily, v ktorých uvádzali, že si želajú diplomatické riešenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona