Republikánsky kandidát Carson zavádzal ohľadom svojho štúdia na West Pointe

NETKY.SK • 7 November 2015, 07:56 • 2 min
Republikánsky kandidát Carson zavádzal ohľadom svojho štúdia na West Pointe

WASHINGTON - Vedenie kampane republikánskeho kandidáta na prezidenta USA Bena Carsona v noci nadnes priznalo, že Carson sa nikdy nehlásil na prestížnu vojenskú akadémiu vo West Pointe, a teda nemohol na ňu byť prijatý, ako to tvrdí vo svojom životopise. Podvod odhalil server Politico a v noci nadnes o ňom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hovorca kampane Doug Watts spresnil, že Carson bol na strednej škole jedným z účastníkov vojenského vzdelávacieho programu, ktorý mu mal pomôcť dostať sa na West Point, získať tam štipendium a mať plne hradené štúdium i ubytovanie a stravu. Výmenou za to sa štipendista musel zaviazať na päť rokov služby v americkej armáde.


Watts uviedol, že Carson túto možnosť zvažoval, ale napokon sa o prijatie na West Point neuchádzal.


Carson tento týždeň upútal pozornosť médií aj vtedy, keď sa prihlásil k svojmu výroku spred 17 rokov, že egyptské pyramídy postavil ako obilné sýpky biblický patriarcha Jozef. Odborníci takéto tvrdenia odmietajú s odôvodnením, že na základe všeobecne uznávaných vedeckých dôkazov sú pyramídy hrobkami egyptských faraónov. Carsonov názor na vznik pyramíd nezdieľa ani jedna zo židovských či kresťanských cirkví.


Carson svoju teóriu pred 17 rokmi vysvetľoval študentom vysokej školy vedenej náboženskou organizáciou Adventisti siedmeho dňa, o čom existuje aj videozáznam, ktorý nedávno zverejnil portál BuzzFeed.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies