Republikánom pribudol ďalší kandidát na prezidenta - Jim Gilmore

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 10:19 • 2 min
Republikánom pribudol ďalší kandidát na prezidenta - Jim Gilmore

WASHINGTON - Rady republikánov sa rozrástli o ďalšieho uchádzača o prezidentskú nomináciu pre voľby v roku 2016. Bývalý guvernér štátu Virgínia Jim Gilmore v utorok v rozhovore pre noviny Richmond Times-Dispatch povedal, že plánuje oznámiť svoju kandidatúru v prvý augustový týždeň.

slovakia

left justify in out

Gilmore (65) už sa uchádzal o prezidentskú nomináciu republikánov v roku 2008. Guvernérom Virgínie bol v rokoch 1998-2002 a v roku 2001 bol predsedom národného výboru Republikánskej strany.

 

V minulosti pôsobil aj v americkej vojenskej tajnej službe a neskôr viedol Gilmorovu komisiu v Kongrese, ktorá radila prezidentom Billovi Clintonovi a Georgeovi W. Bushovi v domácich záležitostiach v reakcii na teroristické činy zahŕňajúci zbrane masového ničenia.

 

"Prinášam skúsenosti, ktoré druhí nemajú," povedal Gilmore novinám.

 

O prezidentskú nomináciu republikánov sa bez Gilmora uchádza už 14 kandidátov. A ďalší ako guvernér štátu Wisconsin Scott Walker svoju kandidatúru ešte zvažujú, napísala agentúra Reuters.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies