Republikáni stále hľadajú nového lídra väčšiny v Snemovni reprezentantov

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 09:43 • 2 min
Republikáni stále hľadajú nového lídra väčšiny v Snemovni reprezentantov

WASHINGTON - Texaský republikánsky zákonodarca Pete Sessions v noci nadnes oznámil, že sa nebude uchádzať o post lídra republikánskej väčšiny v Snemovni reprezentantov.

slovakia

left justify in out

V zápase o nahradenie Erica Cantora - ktorý prekvapujúco prehral primárne voľby v štáte Virgínia so zástupcom konzervatívneho hnutia Tea Party Davidom Bratom - tak zostal iba jediný zákonodarca.

 

O post druhého najvýznamnejšieho republikána v dolnej komore amerického Kongresu sa, pokiaľ je známe, uchádza už iba Kevin McCarthy z Kalifornie, píše agentúra Reuters.

 

Podľa niektorých zákonodarcov však McCarthy "nie je dosť konzervatívny" a dúfajú, že sa do zápasu o lídra väčšiny zapoja aj ďalší. Cantor odstúpil po porážke v republikánskych primárkach, ktorú mu uštedril málo známy vyzývateľ.

 

Sessions svoje rozhodnutie nebojovať o post lídra zdôvodnil tým, že by to "zbytočne a bolestivo" rozdelilo Republikánsku stranu. Vo vyhlásení uviedol, že sa tak rozhodol po starostlivom zvážení. Už skôr vo štvrtok z tohto zápasu odstúpil Jeb Hensarling z Texasu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies