Republikáni podporia Fillona v predvolebnej kampani

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 08:30 • 2 min
Republikáni podporia Fillona v predvolebnej kampani

Paríž - Politický výbor francúzskej konzervatívnej strany Republikáni (LR) dnes večer na mimoriadnom zasadaní jednomyseľne podporil škandálu čeliaceho prezidentského kandidáta Francoisa Fillona, ktorý bol na začiatku kampane favoritom na víťazstvo.

slovakia

left justify in out

O podporu však prišiel po tom, ako ho začali vyšetrovať pre spreneveru verejných zdrojov.

Fillon totiž podľa prokuratúry dlhé roky zamestnával svoju manželku ako parlamentnú asistentku, pričom túto prácu v skutočnosti nevykonávala. Fillon obvinenia popiera a odmieta odstúpiť z predvolebného zápasu. Generálny tajomník Republikánov Bernard Accoyer uviedol, že strana znovu spúšťa Fillonovu kampaň.

Novým podnetom bola deklarovaná podpora viacerých popredných republikánov, informuje spravodajská stanica BBC. Bývalý francúzsky premiér Alain Juppé medzitým odmietol ponuku nahradiť Fillona v predvolebnom zápolení. Prvé kolo prezidentských volieb sa bude konať v apríli, druhé - rozhodujúce - je naplánované na máj.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies