Republikáni dominujú aj v guvernérskych voľbách

NETKY.SK • 5 November 2014, 13:06 • 2 min
Republikáni dominujú aj v guvernérskych voľbách

WASHINGTON - Americkí republikáni získali posty guvernérov v doteraz stabilných baštách demokratov vrátane štátov Massachusetts, Maryland a dokonca Illinois, kde má súkromné sídlo demokratický prezident Barack Obama. Vyplýva to z čiastkových výsledkov, zverejnených dnes po utorňajšom hlasovaní v kongresových voľbách.

slovakia

left justify in out

Republikánskych guvernérov bude mať podľa agentúry DPA najmenej 24 z 36 štátov. Spomedzi najľudnatejších štátov si demokrati udržali guvernérske kreslá v New Yorku a Kalifornii, republikáni v Texase. Demokrati získali Havaj a tesne Connecticut. Republikáni si zachovali pozície aj v Michigane, Ohiu a Iowe.

 

Americkí voliči v utorok v parlamentných voľbách volili novú 435-člennú Snemovňu reprezentantov Kongresu USA, ktorú volia vždy na dva roky, tretinu Senátu (33 senátorov), guvernérov 36 z 50 štátov a množstvo členov miestnych zastupiteľstiev. Hlasovali aj vo vyše 140 referendách o lokálnych otázkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies