Republikáni Chris Christie a Carly Fiorinová odstúpili z boja o Biely dom

NETKY.SK • 11 Február 2016, 07:18 • 2 min
Republikáni Chris Christie a Carly Fiorinová odstúpili z boja o Biely dom

WASHINGTON - Guvernér amerického štátu New Jersey Chris Christie a bývalá podnikateľka Carly Fiorinová ukončia svoju účasť v súboji o republikánsku nomináciu do prezidentských volieb. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vysokopostavené vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Týmto krokom sa uvoľní cesta hlavnému nominantovi Donaldovi Trumpovi uchádzať sa o post šéfa Oválnej pracovne vo voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra. Rozhodnutie oboch kandidátov prišlo deň po primárkach v štáte New Hampshire, v ktorých Christie skončil šiesty, kým Fiorinová siedma.

 

Trumpovi zostávajúci oponenti, z ktorých väčšinu tvoria politici stredného prúdu, budú pravdepodobne ťažiť z odchodu uvedenej dvojice, analyzuje Reuters. Z pôvodných 17 republikánskych kandidátov zostalo v hre o nomináciu už iba sedem. Utorkové primárky v New Hampshire vyhral s výrazným náskokom Trump.

 

Vermontský senátor a sociálny demokrat Bernie Sanders porazil v demokratickom zápolení bývalú šéfku americkej diplomacie a bývalú prvú dámu USA Hillary Clintonovú.

 

Po skončení primárok v jednotlivých štátoch sa v júli uskutočnia stranícke konventy, na ktorých stranícki delegáti na základe výsledkov volieb v jednotlivých štátoch potvrdia prezidentského kandidáta tej-ktorej strany.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies