Republikán zvíťazil vo voľbách v demokratickej bašte New Yorku

NETKY.SK • 14 September 2011, 17:18 • 2 min
Republikán zvíťazil vo voľbách v demokratickej bašte New Yorku

Republikán zvíťazil vo voľbách v demokratickej bašte New Yorku

slovakia

left justify in out

img

Americkí republikáni dosiahli v utorok dôležité víťazstvo vo volebnom súboji v meste New York, ktorý je tradičnou baštou demokratov.
Republikán Bob Turner (70), mediálny manažér na dôchodku, porazil v mimoriadnych voľbách do Snemovne reprezentantov demokratického člena newyorského štátneho zastupiteľstva Davida Weprina (55). Podľa neoficiálnych výsledkov získal Turner 53 percent hlasov, zatiaľ čo jeho súpera podporilo 47 percent voličov. 
Kreslo v dolnej komore Kongresu USA za deviaty newyorský volebný obvod sa uvoľnilo po rezignácii demokrata Anthonyho Weinera, ktorý odstúpil v dôsledku internetového sexuálneho škandálu. 
V deviatom volebnom okrsku mesta New York od 20. rokov minulého storočia víťazili v každých voľbách demokrati. Obvod zahŕňa niektoré oblasti štvrtí Brooklyn a Queens.
Úspešný kandidát Turner, vyzývajúci na výrazné škrty vo federálnom rozpočte, vníma svoje víťazstvo ako prejav nesúhlasu newyorských voličov s demokratickým prezidentom Barackom Obamom. Pozorovatelia označovali voľby za referendum o Obamovej ekonomickej politike. 
Turnerov triumf v New Yorku, ako aj ďalšie volebné víťazstvo v Nevade, posilnilo republikánsku väčšinu v Snemovni reprezentantov na úkor demokratov. Pomer kresiel je teraz 242 ku 192.

zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies