Republikán Ryan: Kongres nájde miliardy dolárov na stavbu múru

NETKY.SK • 26 Január 2017, 18:40 • 2 min
Republikán Ryan: Kongres nájde miliardy dolárov na stavbu múru

WASHINGTON - Predseda Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Paul Ryan dnes uviedol, že výstavba múru na hraniciach USA a Mexika plánovaná prezidentom Donaldom Trumpom bude stáť 12-15 miliárd dolárov. Kongres na ňu podľa Ryana do jesene nájde tieto finančné prostriedky.

slovakia

left justify in out

Republikán Ryan sa vyjadril pred novinármi vo Filadelfii, kde sa koná pravidelná výročná schôdzka kongresmanov Republikánskej strany.

 

Faktom podľa Ryana je, že Kongres za "výstavbu fyzickej bariéry na hraniciach" zaplatí. To, či bude táto suma súčasťou deficitu alebo Kongres nájde iný spôsob financovania nákladov, odmietol šéf snemovne komentovať.

 

Trump by mal neskôr v priebehu dneška vystúpiť pred republikánskymi kongresmanmi s prejavom aj na tému stavby múru.

 

Americký prezident podpísal v stredu dva prezidentské výkonné nariadenia týkajúce sa výstavby bezpečnostného múru na hranici USA s Mexikom a nelegálnej imigrácie. Trump týmto krokom splnil jeden z hlavných sľubov, ktoré dal ešte počas predvolebnej kampane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies