Republikán Perry by podporil izraelský útok na iránske jadrové zariadenia

NETKY.SK • 4 November 2011, 23:19 • 2 min
Republikán Perry by podporil izraelský útok na iránske jadrové zariadenia

Republikán Perry by podporil izraelský útok na iránske jadrové zariadenia - Politika Republikánsky prezidentský kandidát Rick Perry by ako hlava štátu podporil izraelský letecký útok na Irán, ak budú dôkazy, že Teherán sa blíži k získaniu jadrovej zbrane.

slovakia

left justify in out

img

Republikánsky prezidentský kandidát Rick Perry by ako hlava štátu podporil izraelský letecký útok na Irán, ak budú dôkazy, že Teherán sa blíži k získaniu jadrovej zbrane. Uviedol to vo štvrtok v rozhovore pre televíziu CNN.
"Samozrejme, podporujeme Izrael. A ako som povedal, podporíme Izrael každým spôsobom, akým môžme, či už diplomaticky, ekonomickými sankciami, otvorenými alebo skrytými operáciami, a to aj vrátane vojenskej akcie," povedal texasský guvernér.
Ako Perry dodal, "nemôžme dovoliť tomu šialencovi v Iráne, aby sa dostal do fázy jadrových zbraní".
Správa Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE), ktorá sa očakáva na budúci týždeň, podľa predpokladov odhalí nové podrobnosti o vojenskej stránke iránskeho jadrového programu, hoci sa výslovne nevyjadrí, že sa Teherán pokúša o výrobu takýchto zbraní. Islamská republika trvá na tom, že jej program je zameraný výlučne na výrobu elektrickej energie. 
Perryho kampaň aktuálne stagnuje po rýchlom náraste podpory po jeho augustovom oznámení uchádzať sa o republikánsku nomináciu pre budúcoročné prezidentské voľby.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona