Republikán McCaul varuje pred možnosťou konfliktu medzi USA a Čínou

NETKY.SK • 30 Január 2023, 15:34 • 2 min
Republikán McCaul varuje pred možnosťou konfliktu medzi USA a Čínou

Podľa slov Mc Caula existuje veľmi vysoká pravdepodobnosť, že dojde k vojne medzi Spojenými štátmi a Čínou.

slovakia

left justify in out

McCaul vyjadril svoj názor v rozhovore pre Fox News, kde poukázal na významné napätie medzi oboma krajinami v posledných mesiacoch, ktoré vyplýva najmä z oblasti obchodu, technológií a bezpečnosti.

 

"Čína sa stáva stále agresívnejšou a ukazuje, že jej cieľom je dominovať svetovým ekonomickým a militárnym priestorom. Ak chceme zachovať našu pozíciu ako vodcu v medzinárodnom systéme, musíme byť ostražití a pripravení brániť naše národné záujmy," povedal McCaul.

 

V súčasnosti sú Spojené štáty a Čína v rozhovoroch o obchodnej dohode, avšak výsledky sú stále neisté. McCaul upozorňuje, že ak by došlo k násilnému konfliktu medzi oboma krajinami, malo by to dôsledky pre celý svetový ekonomický a politický systém.

"Je dôležité, aby sme neignorovali výzvu, ktorú Čína predstavuje pre našu bezpečnosť a aby sme boli pripravení brániť naše hodnoty a národné záujmy," dodal McCaul.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies