Republikán a moderátor Larry Elder oznámil kandidatúru na prezidenta v amerických voľbách

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 08:40 • 2 min
Republikán a moderátor Larry Elder oznámil kandidatúru na prezidenta v amerických voľbách

WASHINGTON - Konzervatívny rozhlasový komentátor Larry Elder vo štvrtok oznámil, že sa bude uchádzať o republikánsku nomináciu v amerických prezidentských voľbách v roku 2024.

slovakia

left justify in out

Elder (70) svoju kandidatúru na prezidenta oznámil na sociálnej sieti Twitter i v relácii Tucker Carlson Tonight na televíznej stanici Fox News. "Amerika je v úpadku, ale tento úpadok nie je nevyhnutný. Môžeme vstúpiť do novej americkej zlatej éry, ale musíme si vybrať lídra, ktorý nás tam privedie. Preto kandidujem za prezidenta," napísal.

 

Zisk republikánskej nominácie pre Eldera je podľa AP málo pravdepodobný. Svoju kandidatúru na post prezidenta z radov republikánov už oznámili aj bývalý americký prezident Donald Trump, bývalá guvernérka Južnej Karolíny Nikki Haleyová, exguvernér Arkansasu Asa Hutchinson a podnikateľ Vivek Ramaswamy.

 

Súčasný americký prezident, demokrat Joe Biden by mal podľa amerických médií ohlásiť svoju kandidatúru na druhé prezidentské obdobie už budúci týždeň. Elder sa v roku 2021 snažil nahradiť kalifornského guvernéra Gavina Newsona, ktorý čelil pokusu odvolanie, pripomína AP. Elder získal z protikandidátov najviac hlasov; voliči však nakoniec v hlasovaní na poste guvernéra podržali Newsona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona