Reprezentantov osobne povzbudil šéf parlamentu Peter Pellegrini, verí v zisk medaily

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 18:31 • 2 min
Reprezentantov osobne povzbudil šéf parlamentu Peter Pellegrini, verí v zisk medaily

BRATISLAVA - Slovenskú hokejovú reprezentáciu prišiel pred odchodom na majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave v utorok osobne povzbudiť predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Hráčom v šatni poprial veľa šťastia a vyjadril nádej, že z Česka privezú domov cenné kovy.

slovakia

left justify in out

 "V prvom rade to bola pre mňa veľká česť, že som mohol pred nich predstúpiť, lebo sú to hviezdy, ktoré poznáme z televíznych obrazoviek. Veľa toho v hokeji dosiahli. Chcel som hráčov ešte pred odchodom na šampionát povzbudiť a vyjadriť presvedčenie, že všetci na nich budeme myslieť. Zároveň som sa im aj poďakoval, lebo je to ten najlepší spôsob, akým idú reprezentovať našu krajinu. Pevne verím, že dosiahnu na šampionáte dobrý výsledok," povedal pre TASR šéf parlamentu.
     

Pellegrini si veľmi cení, že napriek únave z náročnej sezóny dali hráči reprezentácii prednosť pred dovolenkami: "Poďakoval som sa im za to, že sa takto obetovali. Každý hráč má totiž svoj program a nemusel prijať ponuku reprezentovať. Verím, že mnohí z nás budú mať tú česť vycestovať za nimi nielen do Ostravy, ale aj do Prahy, kde budú prebiehať záverečné zápasy turnaja." Šéf parlamentu prezradil, že sa chystá aj osobne navštíviť zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine. "Samozrejme, toto si nenechám ujsť. Plánujem absolvovať minimálne dva zápasy v Ostrave a povzbudiť našich hokejistov priamo, nielen pred televízorom," uviedol.
     

Utorkové stretnutie s hráčmi sa nieslo v príjemnom duchu. "Chalani boli veľmi milí. Odmenili ma potleskom, v kabíne vládla veľmi milá, príjemná atmosféra. Bola pre mňa česť a považoval som to za povinnosť, že ešte pred odchodom do dejiska šampionátu som im mohol vyjadriť našu osobnú podporu. Po ich príchode z Česka bude už totiž okolo reprezentácie veľký rozruch," predpovedal. Predseda parlamentu verí, že mužstvo vedené trénerom Vladimírom Vůjtekom to na nadchádzajúcich MS dotiahne ďaleko. "Samozrejme, verím, že sa im bude dariť čo najlepšie a že prídu s nejakou medailou," dodal Pellegrini, ktorému na záver utorkovej návštevy poukazoval prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček priestory Zimného štadióna Ondreju Nepelu v Bratislave, kde sa reprezentácia pripravovala pred cestou do Ostravy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies