Reprezentantom gratulovala aj ekvádorská vláda s prezidentom

NETKY.SK • 18 Október 2013, 13:18 • 2 min
Reprezentantom gratulovala aj ekvádorská vláda s prezidentom

QUITO - Ekvádorská vláda vzdala česť a úctu futbalovým reprezentantom, ktorí sa kvalifikovali na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie. Ekvádor získal jednu zo štyroch miesteniek v juhoamerickej kvalifikácii na priamy postup na svetový šampionát. Informovala agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Prezident krajiny Rafael Correa dirigoval celú oslavu, pri ktorej mierili na Námestie nezávislosti v hlavnom meste Quito tisícky fanúšikov. Tí mali na sebe prevažne dresy žltej farby a tváre mali pomaľované s farbami národnej vlajky. "V mene celej krajiny, vám veľmi pekne ďakujeme hráči Tricolor," povedal Correa, zatiaľ čo zhromaždení fanúšikovia prepukli do potlesku na otvorenej scéne a kričali: "Nech dlho žije Ekvádor! Nech dlho žijú hráči Tri!"

"Úspech, ktorý dnes oslavujeme nie je dielom náhody. Je to výsledok procesu a oddanosti s obetavosťou našich hráčov, ktorí odvádzali na ihrisku svoje maximum. Preto boli pre nás víťazmi aj bez ohľadu na výsledok," dodal v radostnej reči Correa.

Ekvádor sa predtým kvalifikoval na svetový šampionát len dvakrát, na MS 2002 do Kórejskej republiky a Japonska a 2006 do Nemecka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies