Reprezentantky SR v basketbale už spoznali meno nového trénera

NETKY.SK • 27 Október 2017, 14:04 • 2 min
Reprezentantky SR v basketbale už spoznali meno nového trénera

Bratislava - Peter Kováčik sa stal staronovým trénerom slovenskej ženskej basketbalovej reprezentácie. Na poste nahradil Mariána Svobodu, ktorý vo štvrtok požiadal o uvoľnenie z funkcie.

slovakia

left justify in out

Kováčika v piatok schválil do pozície hlavného trénera výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA). Svoboda rezignoval na post iba pár dní po tom, čo sa z nominácie na úvodný dvojzápas kvalifikácie na ME 2019 proti Bosne a Hercegovine a Islandu ospravedlnilo viacero hráčok. Už v pôvodnej nominácii prekvapujúco absentovali hráčky úradujúceho majstra Good Angels Košice. V stredu sa z účasti na dvojzápase odhlásili aj Tereza Páleníková a Angelika Slamová z Piešťanských Čajok.

 

Tréner basketbalistiek neudržal tlak na svoju osobu! Skončil pri reprezentácii SR, vraj ide o sprisahanie

 

Na júnových ME v Česku Svoboda so svojimi zverenkami obsadil ôsme miesto. Po skončení šampionátu však viaceré hráčky na čele s kapitánkou Zuzanou Žirkovou podrobili českého kouča kritike a uviedli, že pod jeho vedením už nebudú reprezentovať.

 

Prvý kvalifikačný zápas odohrá slovenská reprezentácia v sobotu 11. novembra v Sarajeve proti Bosne. Druhý zápas proti Islandu Slovenky absolvujú na domácej palubovke v stredu 15. novembra v ŠH Koniareň v Ružomberku. Ďalšie kvalifikačné duely sú na programe vo februári a novembri 2018. Zo skupín postúpia na ME víťazi a šesť najlepšie postavených tímov na druhých miestach.

 

Slovenské basketbalistky vyhlásili bojkot! Prekáža im český tréner



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies