Reprezentanti majú výkonnostné výkyvy, Weiss: "Musia pridať"

NETKY.SK • 18 November 2010, 12:46 • 2 min
Reprezentanti majú výkonnostné výkyvy, Weiss: "Musia pridať"

Reprezentanti majú výkonnostné výkyvy, Weiss: "Musia pridať"

slovakia

left justify in out

img

Slovenskí futbalisti v prvom vzájomnom zápase s Bosnou a Hercegovinou neuspeli, v prípravnom stretnutí na záver úspešného roka podľahli disponovanejšiemu súperovi na Pasienkoch 2:3. Tréner Vladimír Weiss si vyskúšal pred budúcoročným pokračovaním kvalifikácie EURO 2012 viaceré veci v hernom systéme, no nie všetko Slovákom vyšlo podľa predstáv.
Osemfinalista MS v JAR chcel hrať ofenzívne, hlavný kouč vsadil na dvoch útočníkov a ofenzívne krídla, z ľavej strany obrany mal útok podporovať aj na zadáka "prerobený" Erik Jendrišek. Domáci začali excelentne, z prvej vážnejšej akcie otvoril skóre v 3. minúte navrátilec do národného výberu Filip Šebo, no potom prenechali aktivitu hosťom a do druhej vyloženej šance sa dostali už za vyrovnaného stavu 1:1 v závere polčasu po peknej akcii Miroslava Stocha so Stanislavom Šestákom. Ani v ďalšom priebehu sa nevyrovnali chybám, a hoci na 2:3 znížil prvým gólom v najcennejšom drese Peter Grajciar, zo záverečného náporu napriek vyloženej šanci veterána Miroslava Karhana vyrovnanie nevyťažili.
Slováci pykali za zbytočné chyby. "Vytrestali nás za chyby, aké sa nesmú v kvalifikácii opakovať. Majú výborných hráčov s finálnou prihrávkou ako Misimovič, ktorý ňou vedel nájsť Džeka. Na druhej strane sme my mohli remizovať, keby Miro Karhan premenil šancu v záverečnej minúte. Ale súper bol lepší," hodnotil duel tréner domácich a dodal: "Máme dobrých hlavičkárov, či už je to Saláta alebo Ďurica, a súper sa napriek tomu presadil Pjaničom, ktorý je subtílnejšej postavy. Takéto veci rozhodujúc zápasy. Boli tam aj pozitívne veci, ale bolo tam o jednu negatívnu vec viac a preto sme prehrali. Skúšali sme viaceré veci a ukázalo sa, kde máme obrovské chyby a kde musíme popracovať. Verím, že keď bude tím v topzdravotnej forme a budeme robiť tak ako v predchádzajúcej kvalifikácii, môžeme prekvapiť."
Podľa Weissa musia hráči v reprezentácii pridať. "Paradox je, že Miro Karhan je stále našim najlepším hráčom, čiže musia zabrať hráči strednej generácie a mladí, či už je to Vlado a Miňo. Musia mať svetlejšie momenty, pretože majú výborné veci a potom majú veľké nedostatky. No dostávajú šancu a to sa potom zúročí v ďalších sezónach. Tých, ktorí podávajú stabilne dobré výkony, môžem zrátať na prstoch jednej ruky. Sú to Karhan a dvaja-traja hráči, s ktorými som absolútne spokojný. Potom sú tu hráči, ktorí majú veľké výkyvy, aj Marek Hamšík musí pridať v národnom tíme. Toto musíme zvládnuť a na jeseň sa pripraviť tak, ako sme boli pripravení v predošlej kvalifikácii," vyjadril sa 46-ročný tréner SR.
Aktuálne 18. tím rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA má za sebou úspešný rok, hoci z 13 zápasoch má nepriaznivú bilanciu 4 výhry (Kostarika, Taliansko, Macedónsko, Rusko), 4 remízy (Kamerun, Nový Zéland, Chorvátsko, Írsko) a 5 prehier (Nórsko, Paraguaj, Holandsko, Arménsko, Bosna a Hercegovina). Slováci bojujú o postup na šampionát do Poľska a na Ukrajinu vo vyrovnanej B-skupine, podľa ich trénera sa rozhodne až v úplnom závere kvalifikácie: "Bol to pekný rok s účasťou na majstrovstvách sveta, kde sme bojovali o štvrťfinále. Pre mňa ale normálny, beriem to ako svoju prácu, na to sme tu, aby sme robili dobré výsledky. Kvalifikácia začala vynikajúco, bohužiaľ sme nezvládli druhý dvojzápas, z ktorého som chcel aspoň štyri body. Získali sme len jeden, to nebolo podľa plánu, ale všetko je otvorené. Musíme dvakrát vyhrať s Andorrou a v septembri, resp. októbri budúceho roka sa rozhodne o všetkom. Favorita skupiny Rusov máme doma a kto vyhrá ten zápas, bude mať dvere viac otvorené. No je tu stále aj Írsko a Arménsko, ktoré má na jar prvé Rusko. Všetko sa môže otočiť, no podľa mňa sa bude rozhodovať až do posledného zápasu, ako to bolo v predošlej kvalifikácii."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies