Reprezentant Sierry Leone zmizol, pre ebolu sa bojí vrátiť do Afriky

NETKY.SK • 1 August 2014, 15:08 • 2 min
Reprezentant Sierry Leone zmizol, pre ebolu sa bojí vrátiť do Afriky

GLASGOW - Cyklista Mohamed Tholley zo Sierra Leone, ktorý sa mal na Hrách Commonwealthu predstaviť vo štvrtkovej individuálnej časovke, je nezvestný.

slovakia

left justify in out

Podľa organizátorov sa nedostavil na štart pretekov a nikto nemá o ňom žiadne správy.
     

Tholley zmizol krátko po tom, čo jeho kolega z reprezentácie Moses Sesay bol negatívne testovaný na ebolu. Sesaya zachvátila po prílete do Glasgowa silná horúčka a musel byť hospitalizovaný v miestnej nemocnici. Unisa Deen Kargbo, vedúci výpravy Sierra Leone na Hrách Commonwealthu, pre britský Telegraph uviedol, že 25-ročný Tholley sa zrejme bojí vrátiť do svojej krajiny po tom, čo v nej vypukla epidémia eboly.
     

Prezident západoafrického štátu Ernest Bai Koroma vyhlásil kvôli pretrvávajúcemu výskytu smrteľného vírusu stav verejného ohrozenia. Podľa AP nákaza od marca zabila v Guinei, Libérii a Sierre Leone vyše 700 ľudí, ďalšie stovky osôb sú infikované.
     

"Nanešťastie nevieme, kde sa momentálne náš športovec nachádza. Situácia doma je veľmi vážna a je pravdepodobne dôvodom, prečo sa nechce vrátiť späť. Zvyšok nášho tímu je rozhodnutý vrátiť sa. Jediným problémom je, že je ťažké nájsť lety domov," citovala Kargba agentúra DPA.
     

Hovorkyňa glasgowských hier Jackie Brocková-Doyleová nepotvrdila, že by mala byť nejaká osoba z radu športových tímov nezvestná.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies