Reprezentant Považanec z Dukly Praha do Jablonca

NETKY.SK • 27 Január 2017, 08:58 • 2 min
Reprezentant Považanec z Dukly Praha do Jablonca

PRAHA - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Jakub Považanec zmenil svojho zamestnávateľa v rámci najvyššej českej súťaže, z FK Dukla Praha zamieril do FK Jablonec.

slovakia

left justify in out

Transfer vo štvrtok potvrdili oba kluby aj web hráčovej zastupiteľskej agentúry Football Service Agency. Čoskoro 26-ročný defenzívny stredopoliar (nar. 31. januára 1991) odohral v drese Dukly za dva a pol roka 72 zápasov, strelil päť gólov. "Je to stredový hráč, ktorý sa presadil v Dukle Praha, pravidelne hrá v základnej zostave. Jakub je silný hráč, má ligové aj reprezentačné skúsenosti. Mal by nám určite pomôcť," vyhlásil tréner Jablonca Zdeněk Klucký.

"Je to pre mňa nová výzva, keďže v Jablonci majú ambície vybudovať silné mužstvo a hrať o pohárové priečky. Ponuka, ktorú mi predostreli, bola veľmi zaujímavá, a keďže sa medzi sebou dohodli aj kluby, prestupu nič nebránilo," povedal banskobystrický rodák Považanec a doplnil: "Budem robiť všetko pre to, aby som sa čo najrýchlejšie v novom prostredí adaptoval a bol pre Jablonec prínosom." V Jablonci sa stretne s krajanom Adamom Zreľákom, v Dukle zanechal Matúša Hrušku, Lukáša Štetinu, Frederika Bílovského a Róberta Kovaľa.

Považancov agent Milan Lednický na margo prestupu dodal: "Zmluvu sme podpísali dnes a znie na tri roky (do 31. decembra 2019, pozn.). O Jakuba bol záujem z viacerých klubov, ale Jablonec bol v rokovaniach veľmi priamy, vecný a hráča táto ponuka oslovila najviac."

Pražania predpokladali, že Považanec bude v jarnej časti na ich súpiske, napokon sa musia zaobísť bez neho. "Kubovi sa v lete končí zmluva a ku koncu jesennej časti spoločne s agentom avizoval, že ak by sa niečo vyskytlo, rád by prestúpil už v zime. Napriek tomu sme predpokladali, že tu Kubo na jar zostane. Teraz prišla ponuka z Jablonca, ktorú akceptoval majiteľ klubu, došlo k trojstrannej dohode oboch majiteľov a hráča a Jakub odchádza," uviedol športový riaditeľ Dukly Günter Bittengel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies