Reprezentačný zraz pred zápasom s Lichtenštajnskom

NETKY.SK • 3 Jún 2013, 18:02 • 2 min
Reprezentačný zraz pred zápasom s Lichtenštajnskom

SENEC - Tréneri slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga a Michal Hipp privítali v pondelok podvečer na zraze v Senci 16 hráčov z pôvodnej 21-člennej nominácie na tohtotýždňový zápas proti Lichtenštajnsku v rámci kvalifikácie MS 2014, ktorý sa uskutoční v piatok 7. júna o 20.00 h vo Vaduze.

slovakia

left justify in out

"Dnes večer by sa mali pridať k mužstvu ešte traja Plzenčania Čišovský, Bakoš a Ďuriš ako aj ´Turek´ Filip Hološko, ktorý by mal stihnúť i večerný tréning. Jediný, kto pricestuje za nami v utorok, je brankár Dušan Kuciak z Legie Varšava. Ten oslavoval v Poľsku titul," informoval na tlačovej besede o aktuálnom stave v hráčskom kádri A-tímu SR kormidelník Michal Hipp a doplnil: "Všetci prítomní hráči sú zdravotne v poriadku a pripravení nastúpiť."

Slovensko je v tabuľke kvalifikačnej G-skupiny s 8 bodmi na tretej pozícii, za vedúcou Bosnou a Hercegovinou zaostáva o päť bodov, druhé v poradí Grécko má 10 bodov. Lichtenštajnsku patrí posledná 6. priečka s jediným bodom a nepriaznivým skóre 2:15. "Pre hráčov je to posledný zápas sezóny. Vo Vaduze potrebujeme získať tri body. Verím, že dokážeme mužstvo pripraviť tak, aby sme splnili tento náš cieľ a domov sa vrátili spokojní," uviedol kouč Stanislav Griga.

V kádri na štvrté vystúpenie futbalistov Slovenska v tomto kalendárnom roku figuruje 17 legionárov. Jedným z nich je aj David Depetris. Dvadsaťštyriročný argentínsky zakončovateľ má už aj slovenský pas a nič nebráni tomu, aby mohol nastúpiť v tíme s dvojkrížom na prsiach. "Veľmi sa teším. Som rád, že som dostal premiérovú pozvánku do slovenskej reprezentácie. Ak dostanem šancu, vynasnažím sa nesklamať a využiť ju. Nie je dôležité, kto strelí gól, dôležitejší je výsledok a víťazstvo Slovenska," povedal na zraze Depetris, ktorý strelil na jeseň 16 gólov za AS Trenčín (stačilo mu to na honor kráľa strelcov v Corgoň lige 2012/2013) a po zimnom prestupe do Rizesporu skóroval na jar šesťkrát aj za spomenutý turecký tím, čím mu tiež pomohol k postupu do najvyššej súťaže.

Druhým úplným nováčikom v A-mužstve SR na duel proti Lichtenštajnsku je Tomáš Ďubek. "Som veľmi šťastný, že ma tréneri povolali do národného mužstva. Keby sa mi podarilo vo Vaduze aspoň na pár minút nastúpiť na trávnik, bola by to senzácia. Verím, že proti Lichtenštajnsku uspejeme a dovezieme domov tri potrebné kvalifikačné body," uviedol pre agentúru SITA 26-ročný ľavonohý stredopoliar T. Ďubek, ktorý bol najväčšou oporou MFK Ružomberok v ostatnej sezóne. Úvodný tréning absolvujú slovenskí futbaloví reprezentanti ešte v pondelok večer, v utorok majú v Senci na programe dvojfázové tréningové jednotky - predpoludním o 10.30 h a večer od 18.00 h.

Zo stabilných členov slovenskej futbalovej reprezentácie v piatkovom kvalifikačnom zápase v Lichtenštajnsku nebudú trénerom pre trest za žlté karty k dispozícii dvaja Martinovia - Škrtel a Jakubko. Prvý menovaný 28-ročný stopér anglického klubu FC Liverpool je kapitánom A-tímu SR. Pri Škrtelovej neúčasti majú reprezentační tréneri Stanislav Griga a Michal Hipp už teraz jasno v tom, kto si navlečie v dueli proti Lichtenštajnsku na rukáv pásku: bude to Marek Hamšík z talianskeho klubu SSC Neapol.
"V tomto prípade je to jednoznačné," uviedol na pondelkovom zraze v Senci kouč S. Griga a na túto tému pokračoval: "Ešte pred začiatkom tejto kvalifikácie sme sa o tom rozprávali, bol určený kapitán i jeho asistent. Keďže Martin Škrtel nemôže hrať pre trest, kapitánom vo Vaduze bude Marek Hamšík." Dvadsaťpäťročný stredopoliar "partenopei" má s touto pozíciou skúsenosti z minulosti, pásku mal na rukáve už aj v najcennejšom drese.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápas proti Lichtenštajnsku v G-skupine kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie (hrá sa v piatok 7. júna o 20.00 h vo Vaduze):
Brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Dušan Perniš (Pogoň Štetín/Poľ.), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Lukáš Pauschek (ŠK Slovan Bratislava), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Marek Čech (Trabzonspor AS/Tur.)
Stredopoliari: Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bul.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (Trabzonspor AS/Tur.), Richard Lásik (Brescia Calcio/Tal.), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok)
Útočníci: Michal Ďuriš, Marek Bakoš (obaja FC Viktoria Plzeň/ČR), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), David Depetris (Caykur Rizespor/Tur.)

Náhradníci:
Brankár: Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR)
Obrancovia: Jozef Piaček (MŠK Žilina), Boris Godál (Zaglebie Lubin/Poľ.), Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín/Nem.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05/Nem.)
Stredopoliari: Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Róbert Jež (Zaglebie Lubin/Poľ.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Igor Žofčák (ŠK Slovan Bratislava)
Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), Adam Nemec (1. FC Union Berlín/Nem.), František Kubík (AS Trenčín)

Realizačný tím:
Tréneri: Stanislav Griga, Michal Hipp
Tréner brankárov: Miroslav Mentel
Kondičný tréner: Michal Rusňák
Lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík
Fyzioterapeut: Jiří Jurza
Masér/Fyzioterapeut: Marián Drinka
Masér: Viliam Kalman
Kustód: Ján Beniak
Videoanalytik: Michal Slyško
Technický vedúci: Róbert Tomaschek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona