Reprezentačný tréner Ján Kozák očakáva oveľa ťažší zápas ako v Zenici

NETKY.SK • 10 September 2013, 08:18 • 2 min
Reprezentačný tréner Ján Kozák očakáva oveľa ťažší zápas ako v Zenici

ŽILINA - Futbalisti Slovenska po vynikajúcom výkone príjemne prekvapili piatkovým víťazstvom 1:0 v Zenici nad domácou Bosnou a Hercegovinou v kvalifikácii MS 2014. Tréner reprezentácie SR Ján Kozák však vie, že v utorňajšom odvetnom meraní síl v Žiline so začiatkom o 20.15 h nečaká na jeho zverencov nič jednoduché.

slovakia

left justify in out

"Už pred prvým zápasom som povedal, že Bosna a Hercegovina disponuje jedným z najlepších mužstiev v Európe. Majú dobrý kolektív aj individuality. Sú to profesionáli, mali dostatok času rozobrať si predchádzajúce stretnutie a pripraviť sa. Preto čakám oveľa ťažší duel ako v Zenici," povedal Ján Kozák na pondelňajšej podvečernej predzápasovej tlačovej konferencii v Žiline.

Skúsený 59-ročný slovenský lodivod (nar. 17. 4. 1954) už môže rátať aj so službami Michala Breznaníka, ktorý pre zranenie nemohol nastúpiť v Bosne, ale od soboty sa zapojil do tréningového procesu. Hoci na futbalistov SR čaká ešte jeden tréning, vyzerá to tak, že kouč Ján Kozák bude mať k dispozícii všetkých hráčov. "Chceme sa popasovať o dobrý výsledok. Vieme, že to bude ťažké. Sám som zvedavý, ako hráči zvládnu takéto náročné dvojstretnutie. Na reprezentačnej úrovni s tým zatiaľ nemám skúsenosti. Uvidíme, ako to dopadne," prezradil rodák z Matejoviec nad Hornádom. 

Na štadióne pod Dubňom sa slovenskej futbalovej reprezentácii nedarí, v Žiline nezvíťazila už sedem zápasov. Tréner SR to však neberie do úvahy. "Viem o tom, ale futbal je taký. Ani Bosna a Hercegovina neprehrala veľa stretnutí na trávniku, kde sme hrali v piatok. Preto si myslím, že aj my sa pobijeme o dobrý výsledok," skonštatoval tréner Slovenska. V kvalifikačnej G-skupine jeho zverencom patrí s 12 bodmi tretie miesto, na vedúce duo Bosna a Hercegovina - Grécko má štvorbodový odstup. 

Na utorňajšie kvalifikačné stretnutie v Žiline sa chystá početná divácka enkláva z Bosny a Hercegoviny. Hostia tak budú hrať takmer v domácom prostredí. "Musím povedať, že v Bosne domáci usporiadatelia výborne zvládli zápas. V Zenici bola vynikajúca atmosféra, čo je pre futbal dobré. Očakávam, že aj u nás bude taká atmosféra, čo sa týka povzbudzovania a férovosti na ihrisku," dodal Ján Kozák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona