Reprezentačný tím SR "20" čaká posledný turnaj pred MS

NETKY.SK • 7 November 2013, 12:13 • 2 min
Reprezentačný tím SR "20" čaká posledný turnaj pred MS

BRATISLAVA - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov absolvujú počas víkendu záverečnú turnajovú previerku pred decembrovými majstrovstvami sveta. Zverencov trénera Ernesta Bokroša otestujú na turnaji vo švajčiarskom Monthey postupne juniori Nemecka, Nórska a Švajčiarska.

slovakia

left justify in out

V slovenskom výbere sa okrem hráčov z projektu HK Orange 20 predstavia aj hokejisti z najvyššej domácej súťaži, ale aj útočníci pôsobiaci v Česku (Gríger, Kečkeš), vo Švédsku (Cehlárik, Lantoši), či Marko Daňo z bratislavského Slovana. "Na zraz pred turnajom vo Švajčiarsku sme povolali aj hráčov pôsobiacich mimo projekt, aby v medzinárodnej konfrontácii zabojovali o miestenku do záverečnej prípravy pred majstrovstvami sveta," povedal kormidelník slovenského juniorského výberu Ernest Bokroš, ktorý bude môcť v Monthey otestovať výkonnosť svojich zverencov proti kvalitným družstvám. 

Nemecko bude aj súperom Slovenska v základnej A-skupine na svetovom šampionáte vo Švédsku. "Je pravda, že Nemecko bude naším prvým súperom na MS a bude to mimoriadne dôležitý zápas. Na turnaji v Monthey nebude ani jeden tím v kompletnom zložení, keďže rovnako ako Nemci máme v zámorí niekoľkých hráčov, ktorí by mali figurovať v základnej zostave na MS," doplnil Ernest Bokroš. 

Nominácia SR "20" na Turnaj 4 krajín vo Švajčiarsku: 
Brankári: Richard Sabol (HC ´05 Banská Bystrica), Patrik Romančík (HK 36 Skalica) 
Obrancovia: Daniel Gachulinec, Jakub Predajniansky, Mislav Rosandič (všetci HC ‘05 Banská Bystrica), Patrik Luža, Tomáš Rusina, Michal Valjent (všetci Slovan Bratislava), Erik Černák (HC Košice), Martin Kečkeš (HC Baník Sokolov, ČR) 
Útočníci: Rastislav Gašpar, Eduard Šimun, Mário Lunter (všetci HC ´05 Banská Bystrica), Marko Daňo, Milan Kolena (obaja Slovan Bratislava), Patrik Koyš, David Minárik (obaja Dukla Trenčín), Pavol Skalický (HK Spišská Nová Ves), Stanislav Horanský (MsHK Žilina), Dávid Gríger (HC Energie K.Vary, ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Róbert Lantoši (VIK Västeräs HK, Švéd.). 

Program družstva SR "20" na Turnaji 4 krajín v Monthey: 
Piatok 8. novembra 2013 o 19.30: Slovensko "20" - Nemecko "20" 
Sobota 9. novembra 2013 o 14.30: Slovensko "20" - Nórsko "20" 
Nedeľa 10. novembra 2013 o 16.30: Slovensko "20" - Švajčiarsko "20" 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies