Reprezentační tréneri hádzanej Dávid a Sabadka skončili

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 15:21 • 2 min
Reprezentační tréneri hádzanej Dávid a Sabadka skončili

BRATISLAVA - Tréner slovenskej reprezentácie hádzanárov Peter Dávid i kouč ženskej reprezentácie Peter Sabadka skončili vo svojich funkciách. O ich odvolaní rozhodla v piatok hlasovaním správna rada Slovenského zväzu hádzanej (SZH). Mená ich nástupcov by mali byť známe najneskôr do polovice augusta.

slovakia

left justify in out

"U oboch boli hlavným dôvodom na odvolanie neuspokojivé výsledky v kvalifikáciách na vrcholné podujatia," informoval generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides s tým, že zo siedmich prítomných členov správnej rady boli za odvolanie Sabadku s asistentkou Lenkou Černou jednomyseľne všetci a pri Dávidovi sa jeden člen zdržal, ostatní hlasovali za jeho koniec pri národnom tíme.

Noví reprezentační tréneri by mali byť známi najneskôr v priebehu augusta. "Chceme to vyriešiť čo najskôr, keďže na reprezentačné tímy čakajú ďalšie akcie. Na trénera mužskej reprezentácie bude vypísané do jedného týždňa výberové konanie, na rokovanie s adeptmi na kouča žien dostal mandát prezident zväzu Jaroslav Holeša," dodal M. Simonides.

Dávid viedol mužskú reprezentáciu do februára 2012, ale nedokázal sa s ňou prebojovať na MS 2013 a ani na ME 2014. V boji o svetový šampionát Slováci stroskotali v baráži s Bieloruskom, v kvalifikácii ME obsadili nepostupové 3. miesto za Chorvátskom a Maďarskom.

Sabadka bol pri ženskom tíme od augusta 2011, jeho zverenky sa ale nedostali na ME 2012 a ani na MS 2013. V kvalifikácii európskeho šampionátu skončili Slovenky tretie za Chorvátskom a Dánskom, v baráži o tohtoročné MS stroskotali na Rumunkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies