Reprezentácia zajtra cestuje do Bieloruska

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 15:15 • 2 min
Reprezentácia zajtra cestuje do Bieloruska

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia odcestuje vo štvrtok ráno cez Viedeň do bieloruského Minska, odkiaľ zverencov trénera Vladimíra Vůjtka čaká ešte približne dvojhodinová cesta do mesta Bobrujsk.

slovakia

left justify in out

S výpravou nepocestuje brankár Július Hudáček, obranca Martin Štajnoch a útočníci Radoslav Tybor a Tomáš Záborský. Brankár Ján Laco sa pre zranenie kolena stále pripravuje len na suchu a na východ Európy tiež necestuje. V Bielorusku nastúpia Slováci v piatok o 18.00 SELČ v Žlobine a v sobotu o 16.00 SELČ na dva zápasy proti domácemu výberu. Z 30-členného kádra, ktorý sa hlásil v utorok popoludní v Bratislave, pocestuje 25 hráčov.

"S Tyborom a Štajnochom sme sa rozlúčili, oni s nami už nebudú pokračovať v príprave na svetový šampionát. Aktuálne hľadáme možnosti, aby Záborský a Julo Hudáček mohli nasledujúce dni počas nášho "tripu" v Bielorusku trénovať na ľade,“ uviedol reprezentačný kormidelník Vladimír Vůjtek.

Útočník Tomáš Záborský absolvoval v Bratislave oba tréningy na ľade, ale do Bieloruska ešte neletí: "Prvých desať - pätnásť minút na ľade som sa cítil veľmi dobre, postupne, najmä pri streľbe, sa mi začal ozývať chrbát. Korčuľoval som už naplno, ale vyhýbal som sa ešte osobným súbojom. Cítim, že chrbát sa zlepšuje, ale ešte to nie je stopercentné a keďže ešte nedokážem ísť naplno do osobných súbojov, nebolo by dobré, aby som riskoval v zápase, že sa môj stav zhorší. Verím, že nasledujúce dni to už bude lepšie a na budúci týždeň budem môcť nastúpiť už aj na zápasy proti Česku," povedal po utorňajšom tréningu Tomáš Záborský.

Premiéru v seniorskom výbere by mal v Bielorusku absolvovať obranca Peter Čerešňák, ktorý Slovensko reprezentoval doteraz v mládežníckych kategóriách (dvakrát na MS do 18 rokov a trikrát na MS "20"). "Priznám sa, že takýto záver sezóny som nečakal. Veľmi ma prekvapila už pozvánka na zraz a ešte viac, keď mi tréneri oznámili, že pocestujem aj na zápasy do Bieloruska," uviedol 20-ročný obranca, ktorého po návrate z Bieloruska čakajú v Trenčíne maturitné skúšky.

Nominácia SR „A“ na zápasy Euro Hockey Challenge v Bielorusku (Žlobin, Bobrujsk, 12. - 13. 4. 2013):

Brankári: Jaroslav Janus (HC Slovan Bratislava), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/Rus.)
Obrancovia: Ján Brejčák (HC Litvínov/ČR), Peter Čerešňák (Peterborough Petes/OHL), Marek Ďaloga (HC Pardubice/ČR), Branislav Mezei (Avtomobilist Jekaterinburg/Rus.), Vladimír Mihálik, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci HC Slovan Bratislava), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR), René Vydarený (HC České Budějovice/ČR).
Útočníci: Martin Bartek (HC Pardubice/ČR), Mário Bližňák, Marko Daňo, Libor Hudáček, Roman Kukumberg, Michel Miklík, Peter Ölvecký, Andrej Šťastný (všetci HC Slovan Bratislava), Juraj Majdan (HC Litvínov/ČR), Branko Radivojevič (Spartak Moskva/Rus.), Ján Sýkora (HC'05 Banská Bystrica), Michael Vandas (HK Poprad), Jozef Stümpel (HK Nitra), Tomáš Surový (HC Lev Praha/ČR)
Realizačný tím: Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus (asistent trénera), MUDr. Jozef Kubašovský (lekár), Roman Švantner (kondičný tréner), Michal Malina (masér), Samuel Petráš (masér), Michal Nemček (masér), Ján Urban (výstroj).

Program SR v Bielorusku:
Piatok 12. apríla 2013 o 18.00 h v Žlobine: Bielorusko - Slovensko
Sobota 13. apríla 2013 o 16.00 h v Bobrujsku: Bielorusko - Slovensko (oba zápasy bude v priamom prenose vysielať TV Dajto).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies