Reprezentácia pôjde na MS aj bez Záborského, vyradilo ho zranenie

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 10:41 • 2 min
Reprezentácia pôjde na MS aj bez Záborského, vyradilo ho zranenie

BRATISLAVA - Slovenskú hokejovú reprezentáciu neposilní na majstrovstvách sveta v Minsku ani útočník Tomáš Záborský, ktorého z účasti vyradilo zranenie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročný krídelník sa mal pôvodne hlásiť trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi už tento týždeň, ako však TASR informoval mediálny manažér Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Tomáš Štulajter, pre zranenie sa do prípravy nezapojí a nepocestuje na šampionát.
     

Kormidelník reprezentácie sa doposiaľ pre zranenia a ospravedlnenia musel vzdať služieb vyše dvoch desiatok adeptov.
     

Záborský odštartoval uplynulú sezónu v Avangarde Omsk, za ktorý odohral 14 stretnutí s bilanciou štyri góly a tri asistencie a následne putoval do Salavatu Julajev Ufa. V jeho drese nastúpil na 31 duelov základnej časti KHL, v ktorých nazbieral 13 bodov (8+5), v siedmich zápasoch play off pridal jeden gól. Záborský sa predstavil v národnom drese na zimnej olympiáde v Soči a reprezentoval aj na MS 2013.
     

Slovenskí reprezentanti budú po návrate z dvojzápasu vo Francúzsku (2:4, 3:1) pokračovať v záverečnej príprave pred MS už v utorok v Poprade. Na východe Slovenska odohrajú dva zápasy v rámci Euro Hockey Challenge s Fínskom (vo štvrtok 24. apríla v Košiciach a v sobotu 26. apríla v Poprade). Generálkou na MS bude potom turnaj Slovakia Cup v Bratislave (1.-3. mája), kde sa stretnú s Lotyšskom a Nórskom. V príprave už nebude pokračovať útočník Mário Lunter, naopak, zapojiť by sa do nej mali hráči finalistov extraligy Košíc a Nitry.

 

 V nominácii trénera Vůjteka sa objaví už aj obranca Martin Marinčin, ktorý dohrával sezónu v tíme Edmontonu Oilers. "Prijal som možnosť hrať radšej na majstrovstvách sveta, ako ísť na farmu. Na reprezentáciu sa veľmi teším. Keď mi generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora povedal, že proti Fínsku odohráme zápas v košickej Steel aréne, veľmi som sa potešil. Po štyroch rokoch si konečne zahrám doma. Do Popradu sa na chlapcov veľmi teším," povedal pre web SZĽH Marinčin.

      

Nominácia hokejovej reprezentácie Slovenska na zápasy s Fínskom (24. a 16. apríl 2014):
      

Brankári: Július Hudáček (HC ČSOB Pardubice/ČR, 9 zápasov), Jaroslav Janus (Slovan Bratislava/KHL, 10), Ján Laco (Donbass Doneck, Ukr./KHL, 26)
      

Obrancovia: Ján Brejčák (Slovan Bratislava/KHL, 13 zápasov/1 gól), Peter Čerešňák (Dukla Trenčín, 7/0), Marek Ďaloga (HC ČSOB Pardubice/ČR, 25/0), Vladimír Mihálik (Slovan Bratislava/KHL, 40/2), Karol Sloboda (HC Vítkovice/ČR, 20/0), Richard Stehlík (HC Vítkovice/ČR, 88/2), Martin Štajnoch (Slovan Bratislava/KHL, 11/0), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb, Chor./KHL, 69/1), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR, 9/0), Martin Marinčin (Edmonton Oilers/NHL, 4/0)
     

Útočníci: Martin Bakoš (Slovan Bratislava/KHL, 8/0), Martin Bartek (Bílí Tigři Liberec/ČR, 37/10), Tomáš Bulík (Bílí Tygři Liberec/ČR, 31/1), Marcel Haščák (Dinamo Riga, Lot./KHL, 45/3), Patrik Lušňák (ŠHK 37 Piešťany, 15/1), Michel Miklík (Slovan Bratislava/KHL, 58/10), Juraj Mikúš (Slovan Bratislava/KHL, 74/16), Ladislav Nagy (Jokerit Helsinki/Fín., 69/23), Martin Réway (Gatineau Olympiques/QMJHL, 1/0), Dávid Skokan (Slavia Praha/ČR, 9/1), Miroslav Šatan (Slovan Bratislava/KHL, 172/84), Rastislav Špirko (Spartak Moskva, Rus./KHL, 33/4), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL, 15/1), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice/ČR, 19/3), Peter Zuzin (HKM Zvolen, 8/0).
      

Realizačný tím: Otto Sýkora (generálny manažér), Vladimír Vůjtek (tréner), Peter Oremus, Vladimír Országh (asistent trénera), Roman Švantner (kondičný tréner), František Okál (lekár), Michal Malina, Michal Hrtús, Samuel Petráš (maséri), Michal Nemček, Branislav Prokop (fyzioterapeuti)
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies