Reprezentácia odletela do Dánska, Cíger očakáva náročné zápasy

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 15:54 • 2 min
Reprezentácia odletela do Dánska, Cíger očakáva náročné zápasy

Bratislava - Výprava slovenskej hokejovej reprezentácie odcestovala v stredu dopoludnia do Dánska, kde v mestách Odense a Aalborg absolvuje dve prípravné stretnutia v rámci Euro Hockey Challenge proti domácemu výberu. Tréner Zdeno Cíger očakáva náročné zápasy a rýchly hokej, no spolu so svojimi zverencami sa chcú pobiť o dobré výsledky.

slovakia

left justify in out

Reprezentácia sa pod vedením Cígera pripravovala spoločne s Olympijským výberom už od minulého týždňa v Bratislave. Zápasy s Dánskom budú prvé zo série prípravných stretnutí, ktoré čakajú na Slovákov pred odchodom na svetový šampionát.

 

"Čaká nás rýchly a kombinačný hokej, s Dánmi sme už hrali a vieme, že sú veľmi nepríjemní. Navyše doma budú lietať po ľade, takže budeme mať čo robiť. Ale ja sa na to teším. Tieto prípravné zápasy nám veľa ukážu," povedal kormidelník.

 

Na poslednú chvíľu museli tréneri riešiť aj jednu zmenu v zostave, namiesto brankára Jaroslava Janusa povolali Samuela Baroša. "Janus má náhle zdravotné ťažkosti, seklo ho," vysvetlil Cíger zmenu v nominácii.

 

V Dánsku dostanú šancu hráči, ktorým sa skončila sezóna v európskych súťažiach, doplnení o hráčov z Tipsport Ligy. Jedným z nich je aj Patrik Svitana z Popradu, ktorý si seniorský dres s dvojkrížom oblečie vôbec po prvý raz. "V mojom veku som to už ani nečakal, ale pozvánka ma potešila a budem sa snažiť zabojovať o miesto na majstrovstvá sveta," povedal Svitana.

 

Prekvapený zostal po pozvánke od trénera Cígera aj obranca Ján Brejčák, ktorý začal sezónu v Poprade, ale dokončil ju vo Švédskom MoDo Hockey. "Ja som sa už pripravoval na leto a oddych spoločne s rodinou a malou dcérkou, takže som bol prekvapený. Dáni nás na úvod prípravy určite preveria, hrajú rýchly a kombinačný hokej, tieto severské krajiny majú niečo do seba," povedal Brejčák, ktorý by vo Švédsku rád zostal aj v budúcej sezóne.

 

Na medzinárodnú reprezentačnú konfrontáciu proti Dánsku sa teší aj útočník Sparty Andrej Kudrna. "Každý tím na takomto fóre je kvalitný. Dáni majú hráčov v špičkových súťažiach a nečaká nás nič jednoduché," povedal Kudrna, ktorý by sa mohol v útoku opäť objaviť s klubovým spoluhráčom Lukášom Cingelom. "Hrali sme spolu polovicu sezóny, ale uvidíme, ako nás tréneri zaradia. Ak to bude inak, budem musieť hrať podľa toho," dodal.

 

Slováci odohrajú prvý duel vo štvrtok o 20.30 h v Odense, o dva dni neskôr nastúpia proti domácim o 16.00 h v Aalborgu. Kapitánom mužstva by mal byť rovnako ako na prvých dvoch turnajoch v sezóne Vladimír Dravecký.

 

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na dvojzápas v Dánsku (6. a 8. 4. v Odense a Aalborgu):

 

Brankári: Július Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

Obrancovia: Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Ivan Švarný (Kärpät Oulu, Fín.), Peter Čerešňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Martin Gernát (HC Sparta Praha, ČR), Juraj Mikuš (HC Sparta Praha, ČR), Eduard Šedivý (HC Košice), Ján Brejčák (MODO Hockey, Švéd.)

Útočníci: Martin Bakoš (Červená hviezda Kchun-lun, Čína/KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice, ČR), Adam Lapšanský (Ravensburg Towerstar, Nem.), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Patrik Svitana (HK Poprad), Tomáš Hrnka (HC Škoda Plzeň, ČR), Miroslav Preisinger (HC Škoda Plzeň, ČR), Lukáš Cingel (HC Sparta Praha, ČR), Libor Hudáček (Örebrö HK, Švéd.), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha, ČR), Jakub Suja (HC Košice), Marek Bartánus (HC Košice), Patrik Lušňák (HKM Zvolen).

Realizačný tím: Róbert Švehla (generálny manažér), Zdeno Cíger (tréner), Miroslav Miklošovič (asistent trénera), Július Šupler (asistent trénera), Peter Kosa (tréner brankárov), Rastislav Ladecký (výstrojový manažér), Róbert Bereš (kondičný tréner), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Ľuboš Ondrejka (masér), František Okál (lekár), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Roman Ulehla (team manažér)

 

program:

štvrtok 6. apríla o 20.30 h v Odense: Dánsko - Slovensko

sobota 8. apríla o 16.00 h v Aalborgu: Dánsko - Slovensko

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies