Reportéri TV Nova vystopovali podvodníka s emisnými povolenkami

NETKY.SK • 23 September 2010, 11:03 • 2 min
Reportéri TV Nova vystopovali podvodníka s emisnými povolenkami

Reportéri TV Nova vystopovali podvodníka s emisnými povolenkami - Krimi Televízia Nova získala nové informácie ohľadne nedávno odhaleného polmiliardového daňového úniku pri obchodoch s emisnými povolenkami. Reportéri zistili, že peniaze z nelegálnych obch

slovakia

left justify in out

img

Televízia Nova získala nové informácie ohľadne nedávno odhaleného polmiliardového daňového úniku pri obchodoch s emisnými povolenkami.
      Reportéri zistili, že peniaze z nelegálnych obchodov už zmizli na zahraničných účtoch, alebo ich páchatelia vybrali v hotovosti. Vystopovali aj doteraz jediného stíhaného obchodníka Tomáša Mrkvicu, ktorý o sebe tvrdí, že sa zdržuje mimo republiky.
      Tomáš Mrkvica - ešte nedávno pokladník v supermarkete, je dnes obvinený z takmer 600-miliónového daňového podvodu. Už niekoľko rokov má trvalú adresu v jednom karlínskom činžiaku. O súčasnom pobyte Mrkvicu nevie ani polícia. TV Nova zistila, že v skutočnosti býva v luxusnom dome v Obříství u Prahy. Z domu takmer nevychádza a tvrdí, že sa zdržuje mimo republiky.
      Mrkvica však nehovorí pravdu, reportéri ho totiž vystopovali na schôdzke v Prahe. Človek, ktorý má na krku obvinenie zo stámiliónových podvodov, sa tu stretáva s neznámym mužom. Do telefónu však tvrdí: "Ja som ďaleko, nepoviem, kde som."
      Podľa polície využil Mrkvica v kauze emisných povoleniek to, že sa pri obchodoch medzi štátmi EÚ neplatí daň z pridanej hodnoty. "Zatiaľ zistená škoda na DPH sa pohybuje okolo 590 miliónov korún," uviedol hovorca protikorupčnej polície Roman Skřepek.
      V policajnom obvinení sa uvádza, že Mrkvica uzavrel najviac obchodov so spoločnosťou E.ON Energie. Tá si teraz svojich partnerov lepšie preveruje.
      Televízia Nova zistila, že peniaze z obchodov si Mrkvica vyberal v hotovosti z účtov alebo ich posielal na kontá dvoch firiem - jednej z Česka a druhej z Holandska. Polícia si myslí, že Mrkvica je iba bielym koňom a väčšina peňazí skončila v rukách ďalších ľudí.
      Rozsiahle podvody s emisnými povolenkami odhalila polícia aj v západnej Európe, napríklad v Španielsku zatkla asi 10 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies