REPORTÁŽ: Židia neoslavujú Vianoce. Majú však Chanuku. Ako prepojil tieto sviatky Pavel Traubner?

NETKY.SK • 24 December 2021, 09:00 • 2 min
REPORTÁŽ: Židia neoslavujú Vianoce. Majú však Chanuku. Ako prepojil tieto sviatky Pavel Traubner?

BRATISLAVA - Uznávaný neurológ pre Netky porozprával, ako slávi Vianoce a čo by nemalo chýbať na sviatočnom stole.

slovakia

left justify in out

 

Pavel Traubner oslavuje najprv Chanuku a potom so svatovcami aj Vianoce. „Oslavujeme teda takzvanú 'vianuku'. Darčeky si dávame aj počas Chanuky aj na Vianoce, takže to máme zdupľované,“ ozrejmil.

 

Vianoce považuje v prvom rade za duchovný sviatok. „Vianoce sú veľmi pekný sviatok. O vzájomnej láske medzi členmi rodiny. O vzájomnej úcte, bez ohľadu na náboženskú príslušnosť. Na stole nesmú chýbať radosť a pokoj, ale rovnako aj vyprážaná ryba so šalátom a zákuskami. Najviac milujem pupáky, ktoré pripravuje moja svatka,“ prezradil.

 

Prečítajte si tiež: Ako sa plánujú stretávať počas Vianoc zaočkovaní a nezaočkovaní?

 

Rovnako ho teší aj pohľad na deti, ale i dospelých, ktorí sa tešia z darčekov. Ľuďom zaželal pokoj v duši a šťastie v rodine a v práci. „Aby nikto z nás nemusel mať slzy v očiach, ale skôr úsmev.“ Odborník tiež všetkých vyzval, aby sa dali zaočkovať, lebo to je podľa neho jediná cesta, ako poraziť pandémiu.

 

img

 

Prečítajte si: ROZHOVOR s kazateľom Ľubošom Tagajom: O tom, čo je na Vianoce nebezpečné, čo ľuďom chýba a o pravom zázraku




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona