REPORTÁŽ Za sobotu bolo pretestovaných takmer 1,3 milióna ľudí, antigénové testy odhalili 8172 pozitívnych

NETKY.SK • 8 November 2020, 12:43 • 2 min
REPORTÁŽ Za sobotu bolo pretestovaných takmer 1,3 milióna ľudí, antigénové testy odhalili 8172 pozitívnych

BRATISLAVA 8. novembra (SITA) - V priebehu soboty bolo v rámci druhého kola celoplošného testovania na koronavírus pretestovaných 1 297 571 osôb.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na tlačovej besede predseda vlády Igor Matovič a minister obrany Jaroslav Naď (obaja OĽaNO).Testy podľa nich odhalili 8172 infekčných osôb, čo predstavuje 0,63 percenta z celkového očtu testovaných osôb.

 

V Bratislave otvorili nové odberové miesto

Minister obrany Jaroslav Naď uviedol, že sa podarilo otvoriť všetky odberné miesta s výnimkou jedného, kde došlo ku krátdeži 750 antigénových testov. Zlodeji si so sebou zobrali aj ochranné obleky, respirátori či gumené rukavice.  

 

 

Minister tiež informoval, že počas dnešného dňa sa podarilo okrem odberného miesta v Mlynskej doline, otvoriť aj ďalšie odberové miesto v bratislavskom Ružinove.

 

Súvisiaci článok: Otvorených je 99,9 percenta odberných miest, na jednom však došlo ku krádeží antigénových testov!

 

Tretie kolo celoplošného testovania?

Premiér Igor Matovič vyzval pozitívne testovaných ľudí na koronavírus, aby sa správali obozretne a o výsledku antigénového testu informovali osoby, s ktorými sa stretli. Zároveň im odporúča, aby sa nechali pretestovať aj PCR testom.

 

„Toto nie je úspech vlády, ani jednotlivcov. Je to úspech náš všetkých. Buďme radi, že pred vstupom do ťažkej zimy máme nástroj, môžeme bojovať s touto chorobou a máme možnosť voľby,“ konštatoval.

 

Matovič opakovane pripustil aj ďalšie kolo celoplošného testovanie, aby sa mohli priebežne uvoľňovať opatrenia na prelome novembra a decembra. Vysvetlil, že okresy, ktoré by mali záujem o vyšší stupeň slobody by však museli podstupovať celoplošné testovanie raz za 2 či 3 týždňe, pretože by sa automaticky zhoršila epideiologická situácia a bolo by nevyhnutné izolovať infikovaných ľudí. 

 

„Musíme počkať na výsledky, aj keď sme výrazne zlomili krivku. Ak chceme niečo urobiť ku koncu novembra, musíme viesť debatu ako do zimy pôjdeme," doplnil.

 

Ozbrojené sily v nedeľu otvorili 2670 odberových miest, uviedol Naď. Celkovo na testovaní pracuje 20 874 osôb. Od pondelka sa na Slovensku otvorí 25 odberových miest v okresných mestách, ako aj Košiciach a Bratislave, kde sa budú môcť dať ľudia pretestovať antigénovými testami.

 

Prečítajte si tiež: Prvá bilancia druhého kola celoplošného testovania je zatiaľ veľmi priaznivá, antigénové testy odhalili viac ako 3,5 tisíca infikovaných



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona