REPORTÁŽ: Výkony Slovákov nadchli aj Golonku, šéf svetového hokeja označil Slovensko za hokejovú krajinu

NETKY.SK • 14 Máj 2019, 21:25 • 2 min
REPORTÁŽ: Výkony Slovákov nadchli aj Golonku, šéf svetového hokeja označil Slovensko za hokejovú krajinu

BRATISLAVA - Slovenské olympijské a športové múzeum v utorok slávnostne otvorilo výstavu s názvom "Opäť žijeme hokejom!" . V priestoroch Múzea mesta Bratislava sa na nej zúčastil aj prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel a vedenie organizačného výboru majstrovstiev sveta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hokej sa mení, dnes je to o rýchlosti a technike

Všetci zúčastnení hostia veľmi pozitívne hodnotili doterajšie vystúpenie slovenského národného tímu na šampionáte. Šéf svetového hokeja je s organizáciou MS nadmieru spokojný a atmosférou v Košiciach a v Bratislave nadšený. "Dnes je hokej o rýchlosti a technike. Videli sme , že Američania majú v tíme iba 17-ročného mladíka. Hokej sa veľmi posunul. Domáci tím je vždy pod tlakom, Slovensko nemusí za každú cenu zdolať Kanadu, skôr ostatné tímy ako Francúzsko. Potom môže uvažovať o postupe do ďalších bojov," konštatoval 69-ročný prezident IIHF René Fasel.  

 

img

 

Kanade sme sa ospravedlnili

Na utorkovom otvorení nechýbal ani predseda organizačného výboru MS Igor Nemeček. Vedeniu kanadskej reprezentácie za pískanie slovenských fanúšikov počas hymny po pondelňajšom zápase v košickej Steel Aréne oficiálne ospravedlnil. Zároveň informoval, že organizačný výbor rieši, prečo sa do hľadiska dostali zakázané poháre i fľaše a tiež, že niekoľko neprístojných fanúšikov predvolala polícia.

 

"Ja som na tom zápase nebol, ale je to totálne neakceptovateľné. Musíme prijať výsledok taký, aký je. Ja osobne som dnes ráno napísal ospravedlňujúci list vedeniu kanadskej reprezentácie za pískanie počas hymny, pretože to nie je akceptovateľné v žiadnej krajine. Verím, že ospravedlnenie prijmú a už sa to nebude opakovať," povedal v utorok Nemeček.

 

img

 

Nechýba ani zlatá medaila a trofej z MS 2002 v Göteborgu

Bratislavská výstava je druhý spoločný projekt múzea a SZĽH. Na konci apríla otvorili expozíciu v Košiciach. Tá potrvá do augusta a potom sa presunie do ďalších miest. "Košická výstava je zameraná na celú históriu slovenského hokeja, tá bratislavská je zameraná priamo na domáce šampionáty," riaditeľka Slovenského olympijského a športového múzea Zdenka Letenayová.

 

Pozitívne ohlasy na výkony slovenského tímu

Oduševnený výkon zverencov Craiga Ramsayho v nervydrásajúcom zápase proti Kanade a gól necelé dve sekundy pred koncom nenechali chladným ani niekoľkonásobného člena siene slávy (IIHF, Slovensko, Česko, Nemecko) Jozefa Golonku. "Určite nebudem nikoho kritizovať, chlapci bojujú a vidíme skvelé výkony našich hráčov. Chýba mi tam Buček, ale to je už na rozhodnutí trénerov," prezradil vždy usmiaty Golonka.

 

 

"Šport je aj o športovom šťastí a včera sme ho na záver zápasu nemali. Za takú hru ako doteraz predvádzali musíme môžu byť na seba hrdí. Potrápili veľkých favoritov, zdolali USA. Teším sa už na ďalší zápas, bude to zápas pravdy a aj ostatné duely. Dúfam, že ich uvidíme aj v Bratislave," pochválil výkony tímu SR prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies