REPORTÁŽ: V sídle Double Red sa konalo podujatie XFN Submission

NETKY.SK • 17 August 2020, 14:05 • 2 min
REPORTÁŽ: V sídle Double Red sa konalo podujatie XFN Submission

BREZNO- V sobotu 15.8.2020, navštívila sídlo slovenskej značky Double Red, slovenská a česká zápasnícka špička. Súťažilo sa v disciplíne Grappling a prvý krát mohli súťažiaci získať sumu 500 euro do svojej zbierky.

slovakia

left justify in out

 

Čo je vlastne XFN Submission ?

Pri prvej možnosti sme sa opýtali zápasníka ale aj človeka, ktorý pomohol s organizovaním tohto výnimočného podujatia Róberta Deliča, že v čom vlastne spočíva projekt XFN Submission. Róbert odpovedal: „je to projekt, ktorý je zameraný pre zápasníkov grapplingu a brazílskeho Jui-Jitsu, v týchto bojových umeniach sa nepoužívajú kopy ani údery a protivníka je možné ukončiť iba submissionom, teda škrtením alebo nejakou pákou“.

 

img

Robo Delič

 

Tento špeciálny event na Slovensku, by nebolo možné zorganizovať bez značky Double Red

Slovenská značka ako nový majiteľ XFN, zorganizoval túto akciu po prvý krát na Slovensku. Vďaka našej slovenskej značke, sme mohli v jej breznenskom sídle sledovať slovenskú a českú špičku grapplingu MMA. Tereza Holubová nám povedala viac o značke Double Red, „značka Double Red je špecifická najmä v tom, že má svoju vlastnú výrobu, má okolo 1500 produktov a vyváža po celom svete, napríklad do Ameriky alebo mnohých ďalších štátov“. „Máme rôzne kamenné predajne, najznámejšie sú v Bratislave a v Prešove“.

 

img

Tereza Holubová

 

Súťažiaci sa tešili z vysokého počtu fanúšikov

Síce disciplína Grappling nemá na Slovensku až takú popularitu ako by si zaslúžila, organizátori verili, že práve tento výnimočný event zdvihne záujem u Slovákov a čo sa týka samotného podujatia si súťažiaci pochvaľovali počet divákov, ktorý sa prišli do Brezna pozrieť. Mali sme šťastnú ruku a prehovorili sme pár slov s Martinom Rapčanom, ktorého sme sa spýtali či dokáže dnes zvíťaziť ? Martin odpovedal, „úprimne, dúfam lebo 500 euro by sa mi naozaj hodilo“. Nakoniec mu náš rozhovor zrejme pomohol a Martin sa stal víťazom vo váhe 70kg a odniesol si sumu 500 euro.

 

img

Martin Rapčan




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies