Reportáž: Tradícia ocenenia Krištáľové krídlo pokračuje

NETKY.SK • 23 Január 2019, 18:00 • 2 min
Reportáž: Tradícia ocenenia Krištáľové krídlo pokračuje

BRATISLAVA-Dvadsiaty druhý ročník oceňovania najvýznamnejších osobností Slovenska sa nezadržateľne blíži.O laureátoch Krištáľového krídla za rok 2018 sa rozhodne v nedeľu 27. januára v Novej budove Slovenského národného divadla.Slávnostný galavečer s veľkolepým programom odvysiela v priamom prenose o 20:30 Jednotka RTVS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Už po 22-krát si uctíme výnimočné osobnosti kultúrnej,vedeckej,hospodárskej i umeleckej sféry. O nominovaných v desiatich kategóriach rozhodli odborné poroty v tajnom hlasovaní. Prestížne ocenenie tak majú na dosah supiny IMT Smile a HEX publicista Gregor Martin Papucsek, operný spevák Miroslav Dvorský, paralympijské zjazdárky Henrieta Farkašová a Natália Šubrtová, speváčka Katarína Knechtová a další.

 

 „Medzi nominovanými je čoraz viac úspešných mladých ľudí.Majú energiu, zdroje, informácie a chuť pracovať na svojom zdokonaľovaní. Sú otvorení novým myšlienkam a nápadom.Teší ma to, pretože Krištáľové krídlo nie je len ocenením celoživotného diela, ale v prvom rade vyzdvihuje konkrétny počin za daný rok,“ uviedla autorka a producentka Krištálového krídla Mária Vaškovičová a dodala:

 

 „ Tradícia je putom životaschopných a Krištáľové krídlo má stále väčšiu hodnotu.Oceňuje ľudí, ktorí zostali žiť, pracovať a tvoriť na Slovensku.“

img

Do top trojice v tohtoročnej novej kategórií Inovácie a startupy sa dostal aj mladý doktor Tomáš Brngál,spoluautor aplikáci VIRTUAL MEDICINE, ktorá umožnila desaťtisícom ľudí z viac ako 150 krajín sveta nahliadnuť na tie najdetailnejšie zákutia ľudského tela pomocou virtuálnej reality.

 

Počas štúdia na skúšku z anatomie som kreslil po svojom tele štruktúry,svaly,cievy a predstavoval som si, že by som mal zariadenie, ktorým som sa pozrel na ruku a videl ich,“ vysvetlil Tomáš.

 

Mená laureátov 22. ročníka Krištáľového krídla sa dozvieme na veľkolepom galavečere v priamom prenose 27. januára 2019 o 20:30 na Jednotke.

 

„ Zatiaľ sú všety obálky zapečatené. Otvoria sa až krátko pred začiatkom galavečera za prítomnosti predsedov jednotlivých porôt a médií,“ upresnil predseda Veľkej poroty Krištálového krídla a predseda predstavenstva COOP Jednota Slovensko Gabriel Csollár.Známa je laureátka mimoriadnej ceny za celoživotné dielo. Tú si v tomto ročníku prevezme Mudr. Kristína Križanová, odborníčka pre paliatívnu medicínu na Slovensku.

 

Slávnostný 22. ročník prinesie divákom okrem nových laureátov aj bohatý kultúrny zážitok.Hostiteľmi galavečera sú Karin Hajdu a Libor Bouček. V sprievode Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod vedením dirigenta Adriana Kokoša v programe uvidíte Andreu Zimanyiovú, Carmel Paradise, Moniku Bagárovú, Miroslava Žbirku a Katarínu Knechtovú.

img

"Rok 2018 sa niesol v duchu osláv a pripomínania si 100 rokov vzniku Česko-Slovenska.V tomto pompéznom duchu si tanečná skupina Old School Brothers na slávnostné otvorenie galavečera pripravila nevídanú šou.Veľkou perlou v programe je aj svetoznáme hudobné zoskupenie Janoska Ensemble.Takisto vnímame,že ro 2018 bol smutným rokom.Opustilo nás veľa úžasných osobností.Uctíme si ich spomienkovým medailonom v sprievode kultovej piesne Lipová lýžka, ktorá je známa vdaka jej dlhoročnému interpretovi.Je ním Michal Dočolomanský," priblížil režisér galavečera Nikita Slovák

 

Vo videu sme vyspovedali moderátkorku večera Karin Hajdu, Luboša Šrámeka a hlavnú organizátorku 22.ročníka Krištálového krídla Máriu Vaškovičovú o tom čo pre nich Krištálové krídlo znamená a aké su ich sny a životné hodnoty. 

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie osobnostiam na Slovensku,ktoré dosiahli vo svojom odbore mimoriadny úspech.Ocenenie je udeľované od roku 1997 v rôznych oblastiach spoločenského, kulturného, hospodarského a verejného života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies