REPORTÁŽ: Tomi KID sa rozhodol pomôcť trom ťažko chorým dievčatkám, spraviť tak môžete aj vy

NETKY.SK • 19 Marec 2021, 17:06 • 2 min
REPORTÁŽ: Tomi KID sa rozhodol pomôcť trom ťažko chorým dievčatkám, spraviť tak môžete aj vy

Žijeme vo svete, v ktorom sa všetko odohráva veľmi rýchlo. Koľkokrát si povieme, že máme zlý deň v práci, alebo náladu pod psa, no pritom si neuvedomujeme, aké máme vlastne šťastie. Správnu motoriku alebo psychický stav berieme ako niečo samozrejmé a prirodzené. Niekedy by sme sa však mali zamyslieť aj nad tým, že naše "zlé dni" sú pre ľudí s pohybovými a psychickými problémami niečo ako prechádzka ružovou záhradou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tomim Kidovi Kovácsovi vieme, že pomáha kde to len ide. Počas svojej profesionálnej kariéry sa preslávil v boxe, vďaka ktorému sa na Slovensku začalo o tomto športe hovoriť viac. V súčasnosti už pôsobí ako tréner vo svojej "Akadémii Tomiho Kida" aj ako prezident Slovenskej boxerskej federácie. V rozhovore nám prezradil, komu sa teraz snaží pomôcť. 

 

 

Tomi Kid a Vianoce, to jednoducho patrí k sebe. "Každý rok na Vianoce sa spojí Tomi Kid Kovács s Ježiškom. Už je to desiaty rok a snaží sa pomôcť nejakým rodinkám ako sa dá. Vždy nejaké vyberieme a pozbierame financie, dávame darčeky, zakúpime veci, ktoré sú potrebné," priblížil Tomi.

 

Niekedy v januári sa ešte raz dostal k tomuto zoznamu a so svojím veľmi dobrým kamarátom sa rozhodol pomôcť trom dievčatkám, Amálke, Ninke a Jasmínke, ktoré to majú v živote veľmi ťažké.

 

"Amálka má veľmi krásne oči a vtedy som si uvedomil, že aj môj malý synček Dávidko má tiež také modré, veľké oči. Som šťastný otec štyroch detí, ktoré sú zdravé. Lebo to najdôležitejšie je zdravie. Vtedy som si povedal, že musíme pomôcť a pustili sme sa do práce," priblížil Tomi svoje rozhodnutie.

 

img

 

Príbeh, ktorý chytí za srdce 

Amálka, Jasmínka a Ninka sú tri dievčatká, ku ktorým sa život nezachoval zrovna najlepšie. Najmladšia Amálka má len 3 roky no už trpí svalovou dystrofiou. Navyše nedávno bol u nej prejavený aj autizmus.

 

Štvorročná Jasmínkav srdiečku dieru, kvôli ktorej jej nemôže poriadne pracovať obehový systém. Navyše bola u nej diagnostikovaná detská obrnaochrnutie. Bez pomoci dospelého človeka nevie ani chodiť.

 

img

 

I keď najstaršia, no stále len 5-ročná Ninka trpí detským autizmom. Je to choroba, pri ktorej sa telíčko vnára samo do seba a len veľmi ťažko je schopné komunikovať s okolitým svetom.

 

Tomi ďalej v rozhovore spomenul, že si naštudoval, aká choroba autizmus vlastne je a kontaktoval sa na stránku ďakujeme.sk, kde sa výzva na pomoc dievčatkám nachádza.

 

Na čo sa peniaze pre dievčatká zbierajú? 

"Prvý krok bol, že som sa stal neformálne krstným otcom týchto dievčatiek. Povedalo sa, že vyzbierame peniaze s výslednou sumou okolo 6 a pol tisíc eur. Najlepšia liečba na takéto problémy je Delfínoterapia, ktorá pomáha detičkám prejsť nie jeden level, ale posunú sa k lepšiemu hneď o niekoľko stupienkov. Začnú rozprávať, alebo robiť pohyby, ktoré dovtedy nerobili," vysvetlil.

 

img

 

Ďalej nám prezradil, kde sa vlastne táto Delfínoterapia možná. Treba síce cestovať do iných krajín v Európe, ale výsledný efekt stojí za to. Aj preto sa zbierka pre tri víly vyšplhala na cieľovú sumu viac ako 6 a pol tisíc eur. Problém je však zatiaľ s tým, že darcovská suma je malinká.

 

"Do konca výzvy ostáva ešte 70 dní, cieľová suma je 6 a pol tisíc." Tomi len pokrútil hlavou, keď dodal, že "zatiaľ sa vyzbieralo možno 400 eur." V dobe písania článku už suma narástla na hodnotu 583 eur, no aj tak je to bohužiaľ príliš málo.

 

 

Takáto suma sa dá vyzbierať rýchlo 

Spomenul, že má tisíce fanúšikov. "Rozmýšľal som, že túto sumu by sme vedeli vyzbierať za hodinu. Denne navštevuje moje stránky státisíce ľudí. Žijeme v dobe, keď si nevieme dať ani kávu s priateľmi. Keby každý prispel jednou kávou, alebo aj 10 centami, tak zo 100-tisíc ľudí sa vyzbiera 10 000 eur. Takže tu nie je čo riešiť,"  

 

Na záver ešte doplnil, že preto má program s názvom "šport spája, šport pomáha", pretože práve športovci a fanúšikovia športu, keď sa spoja, dokážu vyzbierať peknú sumu pre tieto tri dievčatká. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona