REPORTÁŽ Tešíte sa na Vianoce? V reportáži Netiek sa dozviete, ako ich trávia naše známe tváre

NETKY.SK • 24 December 2021, 13:00 • 2 min
REPORTÁŽ Tešíte sa na Vianoce? V reportáži Netiek sa dozviete, ako ich trávia naše známe tváre

Vianoce sú najkrajším sviatkom roka. Narodenie Ježiša Krista oslavujú kresťania po celom svete. Tradície na Vianoce dodržiavajú aj slovenské známe tváre. Pozrite si reportáž Netiek a dozviete sa, pre koho chystá Zuzka Smatanová každoročne misku na štedrovečernom stole, prečo si u Adely Vinczeovej nekupujú darčeky a čo varí pre priateľov líder skupiny Vidiek!

slovakia

left justify in out

 

 

 

Pokoj, šťastie, zdravie, lásku a rodinnú pohodu. To si na sviatky želá každý z nás. K symbolom Vianoc patrí vyzdobený vianočný stromček a pod ním vianočné darčeky.

 

img

 

„Moje Vianoce sú už roky rokúce takým pokojným obdobím. Po mnohých aktivitách, a za minulé roky aj koncertoch, si vypnem telefón aj internet na tri týždne. Milujem kapustnicu, ja by som sa v nej pokojne aj utopila. Máme taký zvyk, ktorý nás naučil otec. Máme jednu misku navyše, do ktorej dávame z každého jedla kúštiček. A to pre smrť. Keby náhodou prišla, aby videla, že sme si na ňu mysleli, aby odišla a nikoho z nás si nezobrala,“ prezradila speváčka a výtvarníčka Zuzana Smatanová.

 

img

 

Moderátor a lekár Miloš Bubán na Vianoce odlieta do teplých krajín. Naopak, Ján Kuric zo skupiny Vidiek ich oslavuje aj s priateľmi.

„Máme takú peknú tradíciu. Poznáte našu pesničku 23-eho mi preletelo hlavou...? A tak 23. decembra navarím kapustnicu a stretávame sa s priateľmi u nás. Máme predvianočnú večeru, spievame si, pijeme a spomíname si. A je to fantastické. A 24. máme večeru s rodinou a s blízkymi. A neviem teraz, čo je krajšie 23. alebo 24.? Ale asi 24., lebo vtedy dostávame darčeky,“ smeje sa Janko Kuric z kapely Vidiek.

 

Herečka Soňa Norisová miluje už samotnú prípravu na Vianoce. Pečivo a koláče si nikdy nekupuje, všetko pečie sama. Úplne inak to má moderátorka Adela Vinczeová.

 

img

 

„Moje Vianoce budú vyzerať tak, že pôjdeme s Viktorom k našim a potom k jeho rodičom. Mala by byť pohoda. My si už na Vianoce ani nedávame darčeky. Pre mňa je to také stresujúce, že keď dostanem nejaký predmet, tak neviem, kam ho mám dať. Neteším sa ani na dobroty, neužívam si koláče ani kapra. Najviac sa podľa mňa priberá v lete na grilovačkách, Vianoce sú pre mňa bezpečné. Teším sa na to, že bude pokoj. Dokonca i s rodinou sa stretávame aj inokedy, je prítomná celoročne. Pre mňa sú Vianoce skôr zacúvanie z každodenného zhonu,“ konštatuje Adela Vinczeová.

 

Ako sa tešia na Vianoce spisovateľka Emma Tekelyová, speváčka Družiny Danka Kurtiková či hudobník Martin Madej prezradili v exkluzívnych rozhovoroch. Do nového roku 2022 si všetci najviac želajú jediné – aby sa skončila epidémia korony a život sa vrátil do normálnych koľají.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies