REPORTÁŽ: Takto vyzerá nový bratislavský bulvár. Vallo zdôraznil aj jeho zelenú stránku

NETKY.SK • 12 November 2020, 19:34 • 2 min
REPORTÁŽ: Takto vyzerá nový bratislavský bulvár. Vallo zdôraznil aj jeho zelenú stránku

Primátor Bratislavy Matúš Vallo sa vyjadril k otvoreniu bulváru Mlynské nivy. Už v pondelok by mala byť k dispozícii všetkým.

slovakia

left justify in out

Myslí si, že ide o otvorenie jednej z najdôležitejších ulíc v hlavnom meste, čo výrazne odľahčí aj dopravu. „Pre cyklistov a chodcov pribudnú nové bezpečnejšie možnosti pohybu a vodičom a cestujúcim prinesie komfortnejšiu jazdu,“ povedal šéf bratislavského magistrátu pri príležitosti otvorenia tohto miesta.

 

 

Primátor, ktorý predtým pôsobil ako architekt, dodal, že dokonca sa podarilo aj vylepšiť pôvodný projekt. „Dnes môžeme všetkým obyvateľom nášho mesta odovzdať ešte kvalitnejší priestor. Kvalitnejší, ako sme ho našli na stole, keď som sa stal primátorom,“ vysvetlil k miestu, ktoré bolo zatvorené pre stavbu novej autobusovej stanice.

 

Vallo dodal, že úspech, ktorý sa podaril pri tomto bulvári sa snažia uplatňovať pri každom priestore. „Viac bezpečného miesta pre chodcov, viac bezpečného miesta pre cyklistov a podpora verejnej hromadnej dopravy,“ zdôraznil.

 

 

Je presvedčený, že dôležité je aj aplikovanie zelených prvkov, ktoré v budúcnosti môžu prispieť k ochrane životného prostredia, sú tiež veľmi dôležité. Teší sa aj z širších chodníkov a bezpečnejších ostrovčekov. Viac si môžete pozrieť v našej reportáži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies