REPORTÁŽ: Sulík a Remišová hovoria o možnej rekonštrukcii vlády, čo by to pre Slovensko znamenalo?

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 20:09 • 2 min
REPORTÁŽ: Sulík a Remišová hovoria o možnej rekonštrukcii vlády, čo by to pre Slovensko znamenalo?

Pred dnešným rokovaním v Prezidentskom paláci s hlavou SR Zuzanou Čaputovou predstúpili pred kamery vicepremiéri a okrem iného predseda SaS a minister hospodárstva SR Richard Sulík spoločne s predsedníčkou Za ľudí a ministerkou investícii, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Veronikou Remišovou.

slovakia

left justify in out

 

K slovu sa najprv dostala ministerka Remišová. "Dnes je tomu takmer rok, kedy táto vláda nastúpila a sami vidíme, že v mnohých veciach, aj keď mala najlepšie úmysly, že sme spravili mnoho chýb." 

 

Remišová ďalej priblížila, že vláda Igora Matoviča čelila od svojho začiatku najťažšej situácii, ktorá bola, aj stále je, spôsobená šírením nebezpečného koronavírusu. "Bola tu pandémia a museli sme bojovať nielen s korupciou predchádzajúcej vlády, ale s pandémiou, ktorá stála túto krajinu veľa životov," predostrela.

 

img

 

Remišovú mrzí, že občania sa častokrát zaoberajú nezhodami vo vláde, aj keď vláda by sa mala zaoberať problémami občanov. "Mali by sme riešiť ich problémy, najmä v tomto ťažkom čase, čase krízy," vyjadrila sa. 

 

Na koniec dodala, že "by tu mali platiť pravidlá, ktoré by sa neporušovali. Aby tu platila istá kultúra vládnutia, teda aby občania neboli svedkami hádok v koalícii, a aby bola táto krajina riadená efektívne".  

 

S prezidentkou Slovenskej republiky sa členovia vlády SR bavili o možnej rekonštrukcii vlády, ktorej možný postup už priblížil minister hospodárstva SR Richard Sulík. "V žiadnom prípade nechceme predčasné voľby."

 

img

 

Zloženie NRSR je podľa neho vhodné pre spoločnosť. Spomenul aj to, že koalícia má v súčasnom parlamente 90 poslancov. Teda je silná, keďže dohromady ich je 150. "Rekonštrukcia vlády je však niečo iné, ako predčasné voľby. Zažili sme to aj pred 3 rokmi, kedy došlo k rekonštrukcii vlády," vyjadril sa.

 

Minister Sulík tak poukázal na zmenu vedenia v prípade vtedajšieho premiéra SR Roberta Fica, ktorého nahradil Peter Pellegrini. "Vládna koalícia ale pokračovala ďalej. V rekonštrukcii vlády vidíme riešenie, ktoré by mohlo situáciu ukľudniť," dodal na záver.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona