AKTUALIZOVANÉ REPORTÁŽ Súd rozhodol v prospech Kočnera a Zsuzovej. Pozrite si, ako rozsudok okomentoval Lipšic

NETKY.SK • 3 September 2020, 17:29 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ REPORTÁŽ Súd rozhodol v prospech Kočnera a Zsuzovej. Pozrite si, ako rozsudok okomentoval Lipšic

PEZINOK - Rozsudok Špecializovaného súdu v Pezinku v procese zavraždeného novinára a jeho snúbenice považuje Daniel Lipšic, právny zástupca rodiny Kuciakovcov za vecne nesprávny. Zároveň vyjadrí, že Najvyšší súd SR rozhodne spravodlivo.

slovakia

left justify in out

Advokát Daniel Lipšic je presvedčený, že obžaloba ponúkla sieť nepriamych dôkazov, ktoré postačovali na uznanie viny. Tie boli nepriestrelné, logicky ucelené a nespochybniteľné. Uviedol to v reakcii po vynesení rozsudku veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

 

 

Teraz je to v rukách Najvyššieho súdu

Prvostupňový rozsudok považuje Lipšic za vecne nesprávny. Spor sa presúva na Najvyšší súd SR a verí, že ten rozhodne spravodlivo.

Podľa Lipšica sú niektoré veci v rozsudku nelogické.

 

Dodal, že súd uložil rozhodnutie o vine Tomáša Szabóa na základe výpovede Zoltána Andruskóa. "Súd vtedy uveril Andruskóovi pri usvedčovaní Tomáša Szabóa, ale neuveril mu pri usvedčovaní Mariana Kočnera a Aleny Zsuzovej. To nedáva logiku a je to v rozpore s ustanovenou súdnou praxou," podotkol.

 

Popierajú bežné stretnutie na káve

Súd tvrdí, že Zsuzová a Kočner sa pravdepodobne stretli deň po vražde, pokračuje Lipšic. Na stretnutí mala byť prebratá hotovosť pre vykonávateľa vraždy.

 

Obaja však stretnutie popierajú. "Z akého dôvodu ho popierajú, ak by to malo byť len nezáväzné stretnutie na káve?" pýta sa advokát.

 

Súd má tiež za to, že k sledovaniu novinárov malo prísť na základe pokynu od Mariana Kočnera, ktorý to doteraz popiera. A to aj napriek svedeckým výpovediam.

 

Za veľmi špekulatívne považuje Lipšic aj úvahu súdu o tom, že Andruskó mohol mať fotografie z iného zdroja ako od Kočnera a Zsuzovej.  

 

Reťazec nepriamych dôkazov

"Je potrebné dokázať vinu mimo rozumných pochybností, nie mimo akejkoľvek špekulatívnej povinnosti. Reťazec nepriamych dôkazov podľa mojej mienky vyvoláva istotu, že žiaden iný alternatívny priebeh skutkového deja, vrátane objednávky, byť nemohol," poznamenal.

 

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Mariana Kočnera a Alenu Zsuzovú. Obžalovaného Tomáša Szabóa súd uznal vinným a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies