REPORTÁŽ: Stav ochrany výškových budov treba podľa Galka prehodnotiť

NETKY.SK • 10 December 2019, 16:53 • 2 min
REPORTÁŽ: Stav ochrany výškových budov treba podľa Galka prehodnotiť

BRATISLAVA - O rozšírenie programu parlamentného brannobezpečnostného výboru plánuje požiadať nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Ľubomír Galko. Navrhuje, aby sa členovia výboru zaoberali stavom požiarnej ochrany výškových budov v krajine a ich bezpečnosťou. Médiá o tom informoval hovorca mimoparlamentnej Demokratickej strany Róbert Buček.

slovakia

left justify in out

Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť sa okolnosťami obvinenia predsedu koaličného Smeru-SD Roberta Fica zaoberal v dnešných hodinách. Galko tvrdí, že ak je už výbor zvolaný, mala by sa riešiť aj otázka požiarnej ochrany výškových budov.

 

"Nevieme, či sú hasiči z hľadiska technického vybavenia a výcviku dobre pripravení na hasenie požiarov veľkého rozsahu i vo veľkých výškach," povedal Galko. Podľa jeho slov tragédiu v Prešove, kde si piatkový výbuch plynu v jednej z bytoviek vyžiadal niekoľko obetí, treba poctivo zanalyzovať a z prípadných chýb sa poučiť.

 

img

 

Obvinenie svojho straníckeho šéfa označili poslanci Smeru-SD za súčasť sústredeného útoku na stranu, ako aj na jeho osobu. Na okolnosti obvinenia sa chcú na výbore pýtať špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika aj policajného prezidenta Milana Lučanského.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies