REPORTÁŽ: Starostka Aufrichtová objasňuje výrub stromov na Drotárskej ceste v Bratislave, postupovalo sa tu v súlade so zákonom?

NETKY.SK • 22 Február 2021, 22:14 • 2 min
REPORTÁŽ: Starostka Aufrichtová objasňuje výrub stromov na Drotárskej ceste v Bratislave, postupovalo sa tu v súlade so zákonom?

Výsledkom bol výrub dokopy 80 stromov. Všetko však prebehlo v súlade so zákonom, keďže sa voči plánovanému výrubu v minulosti nikto neodvolal. Mestská časť Bratislava-Staré mesto však požaduje preskúmanie celého postupu, ako aj účinok rozhodnutia, ktoré povoľuje začatie stavebných prác v lokalite.

slovakia

left justify in out

 

"Je potrebné preveriť, či je stavebné povolenie naozaj nespochybniteľné...Pokiaľ by sa však ukázali pochybenia v rámci procesu...je ďaleko vhodnejšie, aby stavebník nezačal stavebnú činnosť, lebo môže nastať patový stav pre všetkých," predostrela Aufrichtovápred novinármi.

 

Starostka okrem iného poukázala na kompetentných, aby začali konať. Obyvatelia sa totiž v roku 2019 pokúsili podať podnet na preskúmanie stavebného povolenia, avšak doteraz to bolo neúspešné.

 

img

 

Neprišla žiadna odpoveď. Mestská časť okrem opätovného podania podnetu od obyvateľov požiadala o spoluprácu aj ministerku spravodlivosti SR Máriu Kolíkovú. 

 

Najprv nie, potom áno 

Prípad bol na stole už za primátora Milana Ftáčnika, kedy boli vydané nesúhlasné rozhodnutia o výstavbe. Avšak za úradovania jeho nástupcu Iva Nesrovnala, boli vydané až 2 súhlasné stanoviská, ktoré potvrdzovali výstavbu a boli v súlade s územným plánom mesta Bratislava. 

 

Viac sa dozviete v našej reportáži. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies