REPORTÁŽ: Spoločnosť Aeromobil predstavila na Autosalóne svoj model štvrtej generácie

NETKY.SK • 10 Máj 2019, 17:56 • 2 min
REPORTÁŽ: Spoločnosť Aeromobil predstavila na Autosalóne svoj model štvrtej generácie

BRATISLAVA – Pokiaľ bol Renault Trezor na Autosalóne 2019 tým najnetradičnejším autom, tak tento skvost sa s ním môže deliť o prvé miesto.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Auto a lietadlo v jednom. Spoločnosť Aeromobil sa zaoberá výrobou vozov, ktoré sú prispôsobené ako na cesty, tak na vzdušný priestor. V doprave predstavuje táto značka revolúciu, pretože aj 1000-kilometrové vzdialenosti vedia tieto vozidlá zvládnuť za oveľa kratší čas ako s ktorýkoľvek iný automobil. Navyše pri porovnaní s inými prostriedkami leteckej dopravy, dokáže toto auto využívať energiu oveľa efektívnejšie. 

 

img

 

Aeromobil sa nechal inšpirovať dokonalým aerodynamickým tvarom slzy. Vzadu je teda viditeľne užší. Dizajnéri sa museli vysporiadať s tým, aby spojili bezpečnosť, ale so zachovaním elegancie a pôvabu, ktorý by bol pre zákazníkov lákavý. V porovnaní s tým ako Aeromobil 4.0, teda štvrtej generácie vyzerá, musíme uznať, že dizajnéri túto úlohu zvládli až nadmieru dobre.

 

 

Aby sa mohol Aeromobil vzniesť do vzduchu, konštrukcia jeho monokoku musí byť veľmi ľahká, ale na druhú stranu mimoriadne pevná. V súčasnej dobe už ani toto nie je problém, pretože kostra vozu je tvorená materiálom, ktorý pozostáva z uhlíkových vlákien.

 

Aj pri svetlách sa muselo rátať s tým, aby spĺňali požiadavky ako cestnej, tak aj leteckej dopravy. Preto okrem tradičného osvetlenia, akým disponuje každý automobil, majú v sebe zabudované aj vysoko intenzívny svietiaci mód, aby sa nestalo, že počas zhoršenej viditeľnoti nebude môcť Aeromobil lietať. Kolesá sú riešené tak, aby mohol voz vzlietnuť aj pristáť nielen na asfalte, ale aj na tráve či štrku. Dvojitú funkciu plní aj interiér. Okrem klasického vnútrajška automobilu je to zároveň aj pilotná kabína.

 

img

 

Krídla sú vlastne kľúčovou časťou pri premene auta na lietadlo. Predchádzali špeciálnej úprave, tak aby sa bezpečne a svojvoľne sami poskladali pozdĺž trupu. Rovnako tak je navrhnutá aj zadná vrtuľa. Dokáže sa sama sklopiť do trupu vozidla, keď je už Aeromobil pripravený na jazdu po ceste.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona