REPORTÁŽ: Robert Fico: Najpodstatnejšie je, že klub Smeru-SD hlasoval proti PVV

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 15:03 • 2 min
REPORTÁŽ: Robert Fico: Najpodstatnejšie je, že klub Smeru-SD hlasoval proti PVV

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico považuje za najpodstatnejšie, že klub opozičnej strany hlasoval proti programovému vyhláseniu vlády (PVV), pričom ospravedlnil poslanca Vladimíra Faiča, ktorý sa pomýlil a v hlasovaní podporil vládny program. Vláda premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) nemá podľa Fica žiaden plán, čo ide ďalej robiť a vládnemu programu chýba finančné krytie.

slovakia

left justify in out

 

"Celý klub hlasoval proti PVV, pretože je to science fiction, v ktorom je 200 opatrení bez akéhokoľvek finančného krytia," skonštatoval Fico na štvrtkovej tlačovej konferencii pred parlamentom. Dodal, že plneniu vládneho programu sa bude jeho strana pravidelne venovať.

 

Fico opäť nespokojný

Šéf Smeru-SD uviedol, že na rozdiel od premiéra jeho poslanci neodignorovali diskusiu o PVV v pléne.

 

"Odišli sme, keď prišiel vystúpiť Igor Matovič, pretože my bláznov počúvať nebudeme," vysvetlil s tým, že poslanci nechceli počúvať, ako ich premiér obviňuje a uráža. Podotkol, že poslanci na Matoviča nemohli reagovať, pretože vystúpil len na úvod a na záver rokovania k PVV.

 

"Vláda nemá absolútne žiaden plán, čo ide ďalej robiť," upozornil Fico s tým, že avizovaný prepad ekonomiky či vyšší počet nezamestnaných bude zodpovednosťou tejto vlády, pretože Matovič podľa neho neurobil od prvého dňa to, čo urobiť mal.

 

Odmietol obviňovanie

Fico zároveň odmietol obviňovanie vlády Smeru-SD zo zadlžovania, pretože jeho kabinet mal historické výsledky. "Budeme čakať, s akými šialenstvami prídu," podotkol s tým, že podľa toho, čo si vypočul, to bude definitívny koniec sociálneho štátu na Slovensku. Vo vládnom programe vidí Fico čistý sektorový prístup.

 

"Každú druhú stranu písal niekto iný, každý minister tam nabúchal všetko, čo sa dalo nabúchať," dodal.

 

Vláda Igora Matoviča získala dôveru poslancov Národnej rady SR. Za programové vyhlásenie vlády, a teda aj za dôveru kabinetu, hlasovalo vo štvrtok 93 členov snemovne zo 141 prítomných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies