REPORTÁŽ RFA vstúpila do hry sebavedome ako jej borec Fapšo: „Koho mi dajú, toho musím zbiť, to je potrava pre moju rodinu.“

NETKY.SK • 21 Máj 2022, 18:00 • 2 min
REPORTÁŽ RFA vstúpila do hry sebavedome ako jej borec Fapšo: „Koho mi dajú, toho musím zbiť, to je potrava pre moju rodinu.“

Nová organizácia bojových športov Real Fight Arena sľubovala po prvom menšom turnaji Grand opening a slovo dodržala. Poďte sa pozrieť, čo všetko sa tam dialo!

slovakia

left justify in out

 

 

Pozorný sledovateľ sociálnych sietí si nemohol nevšimnúť, že v čase piatkového programu, ktorý vyvrcholil verejným vážením bojovníkov, spustila konkurenčná organizácia Oktagon masívnu kampaň na svoje eventy, dokonca už aj na septembrové. Na druhej strane sa zase nedalo prehliadnuť, že moderátor RFA v klietke vyzeral, akoby Ondřejovi Novotnému z oka vypadol...

Odhliadnuc od týchto „drobností“, vrátane duplicitných eventov oboch konkurentov v jednotlivých mestách, treba povedať, že RFA poňala svoj oficiálny vstup do klietky skutočne vo veľkom.

 

Súvisiaci článok: Prekrývanie termínov? Konkurenčný boj Oktagonu a RFA je v plnom prúde

 

Čo tam robil Tomi Kid?

 

Poobedný program na námestí bratislavskej Eurovey sa začal rôznymi súťažami pre ženy, mužov i deti, vďaka ktorým mohli vyhrať rôzne ceny. Najväčší úspech však mal merač sily úderu, pri ktorom sa tvorili pravidelne veľké skupiny. Neskôr sa pokračovania zábavy ujal známy boxer Tomi Kid Kovács s chlapcami zo svojej akadémie a, hádate správne, nebol tu náhodou. Čo ho spája s RFA?

 

img

 

„Je to úplne jednoduché, máme rovnaké rozmýšľanie, podporujeme šport, športovcov a chcem spojiť dva športy a ukázať svetu  a Slovensku, že tu máme aj ďalších šikovných športovcov. Plánujeme veľké, fakt veľké eventy, keď ich v najbližších dňoch prezradíme, veľa ľudí odpadne,“ naznačil Tomi. O čo presne pôjde a či sa jeho klasickí boxeri predstavia v klietke ako MMA bojovníci, sa dozviete v našom videu.

 

Návštevníci

 

img

 

Keď sa o niekoľko hodín schyľovalo k autogramiáde fighterov, na námestí sme zazreli aj tváre známejších bojovníkov, ktorí využili slnečné počasie na to, aby so svojimi partnerkami a ratolesťami pozdravili svojich kolegov, čo je veľmi sympatické. Celá scéna, bez ohľadu na príslušnosť k organizácii, sa navzájom pozná, takmer každý u niekoho trénoval, s niekým sparoval, a to sú nezabudnuteľné spomienky a dlhoročné priateľstvá...  My sme tu v napríklad v príjemnej debate, s deťmi na rukách, zazreli Samuela Piráta KrištofičaMarekom Bartlom, ktorý, aspoň podľa TV programu, v danej chvíli práve dovaril v relácii Bez servítky. 

 

Súvisiaci článok: RFA Grand Opening: Šok v hlavnom ťaháku, Fapšo víťazne

 

Odhalený Kadáš

 

Na chvíľu sa k nim aj pridal thajský boxer Jakub Kadáš. Ako je známe, žije na striedačku v Thajsku a na Slovensku. Keďže slovenský thajský box je iný ako originálny thajský, zaujímalo nás, či je to, že ovláda jeho vyšší level, pre neho skôr výhoda alebo nevýhoda.

 

„Ako sa to vezme. Thajský box v Thajsku sa úplne inak trénuje, lebo tam sa aj inak zápasí. Oni majú hlavne štadiónové zápasy, 5-kolové, ale myslím, že skúsenosťami a ´vyzápasenosťou´ je to pre mňa skôr výhoda.“

 

img

 

Počas váženia sme si všimli, že má na hrudi zaujímavý šperk/talizman, tak sme ho chceli vidieť zblízka.

 

„Mám ho od mnícha z Thajska, za ktorým chodím, keď som tam, ktorý mi robí aj tradičné ochranné tetovania pre bojovníkov. Takto mi to vyskladal a verím, že mi to prinesie šťastie,“ nádejal sa pred zápasom. Žiaľ, nevydalo...

 

Medzi jednotlivými aktivitami mohli diváci stretnúť borcov aj v Empori Caffe, kde im pripravili občerstvenie a miesto na pokojný pokec, čo radi využili. 

 

Fapšo miluje nové veci a nové výzvy

 

Medzi známejšie a obľúbené tváre RFA rozhodne patrí 20-ročný Sebastián Fapšo, o ktorom veľmi pekne hovoril aj Tomi Kid. Navyše, deň po našom rozhovore v klietke jasne ukázal, že má neskutočnú guráž a jeho prezývka Tank rozhodne nie je jalová. Šťastie skúšal už aj v Oktagone, nakoniec dal prednosť RFA. Prečo?

 

img

 

„Preto, lebo nám dali veľkú možnosť predviesť sa pred domácou aj zahraničnou scénou a hlavne, je to niečo nové a ja milujem nové veci a výzvy. Ďalšie plus k tomu je, že sa viac starajú o zápasníkov... Čo je viac? Čokoľvek potrebujem, bez ohľadu na to, že som začiatočník, či maséra, barbera, peniaze, stačí zavolať, pomôžu,“ zdôvodnil. Deň pred zápasom a aj na druhý deň, tesne po ňom, kedy v rekordne krátkom čase zmasakroval Čecha Plavca, povedal, že sa pobije s každým, kto je na jeho alebo vyššej úrovni, na mene mu nezáleží.

 

„Koho mi dajú, toho musím zbiť, to je potrava pre moju rodinu,“ poznamenal pragmaticky.

 

Tri týždne, desať kíl

 

Práve keď sa schyľovalo k poslednému zápasu večera Avramovič – Ďatelinka, sme sa zrazili s Ivanom Buchingerom. Oddýchnutým po dovolenke, opáleným, s novým imidžom. O tri týždne ho čaká obhajoba prvého opasku v perovej váhe proti Losenemu Keitovi.

 

„Teším sa na zápas, ktorý budem mať v Oktagone, ešte musím schudnúť 10 kíl a pripravujem sa brutálne,“ prezradil, ako vždy, dobre naladený a usmiaty Buki.

 

img

 

Na tento zápas sme, aj pre Ivanovo zranenie, dlho čakali, žiaľ, odohrá sa až v Nemecku. Bude mať teda Ivan, tak ďaleko od domova, dostatočnú podporu?

 

„Budem tam mať veľkú podporu, lebo ja som v Nemecku trénoval, bol som tam 7 rokov, mal som tam svoj tím, majú ma radi, takisto ako ja ich, a určite ma prídu podporiť. To, že nebudem bojovať na Slovensku alebo v Česku, nie je až taký problém, lebo moji fanúšikovia si kúpia PPV a majú sa na čo tešiť,“ dodal optimisticky a uviedol ďalší dôvod. Aký, to sa dozviete v našej reportáži.  

 

Ďatelinka najprv mlčal

 

img

 

V oveľa horšej nálade ako Buki bol po prehratom zápase Milan Ďatelinka. Pred začiatkom tlačovej konferencie hľadel do mobilu, strihal si tejpy, jedol bagetu a väčšinu času sa tváril relatívne veselo. Len do reči mu veľmi nebolo, čo je v danej situácii pochopiteľné. Až z úst promotéra Borisa Marhanského sme sa dozvedeli, že Milan mal problémy s rebrami, čo však nevysvetlilo jeho čudné pokusy o naskočené koleno a takedowny z priveľkej vzdialenosti. Ozval sa až deň-dva po evente, kde si parádne podal hejterov.

 

 Súvisiaci článok: Milan Ďatelinka reaguje na prehru v debutovom zápase v RFA

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies