REPORTÁŽ: Raši vyzýva k slobodnému výberu vakcíny proti COVID-19

NETKY.SK • 26 Máj 2021, 22:49 • 2 min
REPORTÁŽ: Raši vyzýva k slobodnému výberu vakcíny proti COVID-19

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a člen mimoparlamentnej HLAS-SD sa vyjadril, že takýto postup by presvedčil viac ľudí nechať sa zaočkovať.

slovakia

left justify in out

 

"Neznižujme počet zaočkovaných ľudí tým, že im nedáme možnosť výberu," uviedol Raši. Pokiaľ ide o tzv. "kolektívnu imunitu", zaočkovať treba 60 percent obyvateľov. Tomuto cieľu však naďalej chýba ešte vyše 2,3 milióna ľudí.

 

Z tohto dôvodu by bolo podľa Rašiho efektívnejšie, keby si ľudia sami mohli vybrať vakcínu, ktorou sa chcú zaočkovať. Záujemca by si mohol vyklikať buď jednu jedinú, alebo aj všetky. 

 

Ako zdôraznil, prednostné poradie pri očkovaní by mali mať stále staršie ročníky. "Štát môže dať ľuďom aj informáciu typu - vybrali ste si vakcínu od Pfizeru, ale vzhľadom na váš vek je pred vami v čakárni milión ľudí, takže na rad prídete až o tri mesiace. Ak by ste si vybrali inú vakcínu, na rad môžete prísť už dnes," načrtol Raši.

 

img

 

Myslí si, že by to mohlo byť pre ľudí motivačné a každý by si sám vyhodnotil, či podstúpi riziko čakať niekoľko mesiacov alebo sa dá zaočkovať inou látkou. na záver dodal, že sám je zaočkovaný Astrazenecou. 

 

 

Čo sa týka Sputniku V, občan by mal byť v prihláške na očkovanie oboznámený s tým, že na výber je aj tento druh vakcíny. 

 

Vláda odsúhlasila používanie vakcíny Sputnik V na Slovensku

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies